ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός: Πτήση - υγειονομική «βόμβα» από Ζάκυνθο - 7 κρούσματα

Κορονοϊός: Πτήση - υγειονομική «βόμβα» από Ζάκυνθο - 7 κρούσματα
INTIME NEWS

Σε υποχρεωτική καραντίνα μπήκαν οι περίπου 180 επιβάτες πτήσης από τη Ζάκυνθο προς το Κάρντιφ της Ουαλίας, αφού σύμφωνα με βρετανικά ΜΜΕ, επτά εξ αυτών βρέθηκαν θετικοί στον κορονoϊό.

Τα κρούσματα, σύμφωνα με δημοσιεύματα του BBC και του Guardian, προέρχονται από τρεις διαφορετικές ομάδες ατόμων που ήταν σε πτήση της TUI από το ελληνικό νησί, στις 25 Αυγούστου.

Μετά τη συγκεκριμένη εξέλιξη, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση που δημοσίευσε η ιστοσελίδα WalesOnline, δόθηκε εντολή σε όλους τους επιβάτες της πτήσης 6215 της 25ης Αυγούστου να μπουν σε καραντίνα κατ’ οίκον.

Παράλληλα του υπουργείο Υγείας της Ουαλίας ζήτησε από όσους βρίσκονταν στην πτήση και παρουσίασαν συμπτώματα να υποβληθούν άμεσα σε τεστ.

Η Στέφανι Γουάτφιλντ, που βρισκόταν στην συγκεκριμένη πτήση δήλωσε στο BBC ότι αυτή και ο σύζυγός της είχαν αποφασίσει να τεθούν σε απομόνωση προτού ενημερωθούν για τα κρούσματα.

«Αυτή η πτήση ήταν μια καταστροφή. Ο διπλανός μου είχε τη μάσκα στο λαιμό του. Όχι μόνο η αεροπορική εταιρεία δεν του συνέστησε να την ανεβάσει, αλλά του έδωσαν δωρεάν ποτό όταν είπε ότι γνώριζε ένα μέλος του πληρώματος», πρόσθεσε η Στέφανι.

«Πολλοί έβγαλαν τις μάσκες τους και περπατούσαν πάνω-κάτω στο διάδρομο για να μιλήσουν σε άλλους», προσθέτει.

«Μόλις προσγειώθηκε το αεροσκάφος, πολλοί επιβάτες έβγαλαν αμέσως τις μάσκες τους. Η πτήση ήταν γεμάτη από εγωιστές "covidiots" κι ένα ανίκανο πλήρωμα που δεν μπορούσε να νοιάζεται λιγότερο», υποστήριξε η Στέφανι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Φρίκη: Έξι άνδρες βίασαν 16χρονη σε ξενοδοχείο (pics)