ΚΟΣΜΟΣ

Το βίντεο για τον κορονοϊό που σοκάρει!

Το βίντεο για τον κορονοϊό που σοκάρει!

Αντιδράσεις πάντως προκλήθηκαν από την οπτικοποίηση του ιού, καθώς επιλέχτηκε μια πράσινη... γλίτσα!

Με ένα ανατριχιαστικό σποτ που δείχνει πόσο απίστευτα εύκολο είναι να μεταδοθεί ο νέος κορονοϊός στα αγαπημένα μας πρόσωπα, μέσω απλών καθημερινών δραστηριοτήτων, επιχειρεί η κυβέρνηση της Σκωτίας να αφυπνίσει τους πολίτες της και να τους θέσει σε επιφυλακή.

Το βίντεο που κυκλοφόρησε λίγο μετά την προαναγγελία νέων μέτρων από τη Νίκολα Στέρτζον και την προειδοποίησή της ότι η Σκωτία βρίσκεται «σε κρίσιμη φάση», δίχασε το κοινό με τον τρόπο με τον οποίο επέλεξε να οπτικοποιήσει τον ιό, χρησιμοποιώντας... πράσινη γλίτσα.

Το σποτάκι με την απειλητική ατμόσφαιρα έχει πολύ μικρή διάρκεια, μόλις 30 δευτερόλεπτα, όμως είναι αρκετά αποτελεσματικό αφού καταφέρνει να δώσει μορφή στον «αόρατο δολοφόνο» που έχει παραλύσει τον πλανήτη και να δείξει πώς ένα ευπαθές άτομο, όπως ένας ηλικιωμένος άνδρας, μπορεί να βρεθεί εκτεθειμένος σε αυτόν.

Στο κλιπ, μια εγγονή επισκέπτεται τον παππού της, και καθώς κινείται στην κουζίνα του αφήνει παντού στο πέρασμά της μια πράσινη αηδιαστική ουσία. Ντουλάπια, κούπες, συσκευές, όλα μολύνονται από τον κορονοϊό...

Έπειτα η κοπέλα κοιτάζει βιντεάκια στο κινητό της που τη δείχνουν να διασκεδάζει ξέφρενα με τους φίλους της, πιθανόν το προηγούμενο βράδυ, μια σκηνή που υπονοεί ότι κόλλησε τον ιό κατά τη νυχτερινή της έξοδο.

Στο τέλος του κλιπ, η ίδια αηδιαστική ουσία βρίσκεται στο στόμα του αγαπημένου της παππού, χωρίς η ίδια να έχει υποψιαστεί τίποτα.

Στο τέλος του βίντεο, εμφανίζεται το εξής μήνημα: «Μη μεταδώσεις τον κορωνοϊό σε εκείνους που αγαπάς. 2 νοικοκυριά, έξι άνθρωποι, δύο μέτρα απόσταση». Στην περιγραφή του βίντεο δίνεται η ακόλουθη επεξήγηση: «Να θυμάσαι, αν συναντάς φίλους σου πρέπει να είναι το πολύ έξι άτομα από 2 νοικοκυριά τη φορά (ώς και 4 νοικοκυριά τη μέρα). Κράτα δύο μέτρα απόσταση, ακόμα και από τους φίλους σου».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Ξεπερνούν τις 200 οι καταλήψεις στα σχολεία: Ανησυχία για την τήρηση των μέτρων προστασίας