ΚΟΣΜΟΣ

Charlie Hebdo: Ομολόγησε την επίθεση ο 18χρονος δράστης από το Πακιστάν

Charlie Hebdo: Ομολόγησε την επίθεση ο 18χρονος δράστης από το Πακιστάν
ASSOCIATED PRESS

Ομολόγησε, σύμφωνα με πληροφορίες του Γαλλικού Πρακτορείου, ο φερόμενος ως δράστης της επίθεσης έξω από τα πρώην γραφεία του σατιρικού περιοδικού Charlie Hebdo στο Παρίσι.

Ο άνδρας είπε στις Αρχές πως είναι 18 ετών και πως γεννήθηκε στο Πακιστάν.

«Ανέλαβε την ευθύνη για την πράξη του» φέρεται να είπε πηγή κοντά στις έρευνες των γαλλικών Αρχών.

Ο άνδρας αυτός, γεννηθείς στο Πακιστάν κι ηλικίας 18 ετών, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, «ομολόγησε την πράξη του, την οποία συνδέει με την αναδημοσίευση σατιρικών σκιτσών (του προφήτη Μωάμεθ από τη Charlie Hebdo) κάτι το οποίο δεν ανέχθηκε», συμπλήρωσε μία από αυτές τις πηγές.

Δείτε τον φερόμενο ως δράστη στη gallery που ακολουθεί:

Διεθνή ΜΜΕ μεταδίδουν πως ο 18χρονος είχε φτάσει στη Γαλλία πριν από περίπου τρία χρόνια και από την πρώτη στιγμή θεωρήθηκε ο βασικός ύποπτος της επίθεσης που άφησε πίσω της δύο σοβαρά τραυματίες.

Σύμφωνα με το BBC, η γαλλική αστυνομία συνέλαβε από χθες άλλα έξι άτομα, τα οποία κρατούνται και ανακρίνονται.

Ορισμένα διεθνή ΜΜΕ μεταδίδουν πως ο 18χρονος ονομάζεται Αλί και είχε συλληφθεί και πριν από ένα μήνα έξω από την Όπερα της Βαστίλης, έχοντας στην κατοχή του ένα κατσαβίδι.

Ωστόσο, οι πληροφορίες αυτές δεν έχουν ακόμη επιβεβαιωθεί από επίσημα χείλη.

Ελεύθερος ένας ύποπτος

Την ίδια ώρα, ένας εκ των υπόπτων που συνελήφθη κοντά στο σημείο του εγκλήματος αφέθηκε ελεύθερος, σύμφωνα με δικαστικές πηγές που μίλησαν στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων και το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Εξάλλου, σύμφωνα με την πηγή που μίλησε στο Reuters, συνελήφθη άλλος ένας άνθρωπος, από το κοντινό περιβάλλον του φερόμενου δράστη, που πιστεύεται πως είναι πρώην συγκάτοικός του σε ένα ξενοδοχείο βόρεια του Παρισιού.

Επτά άνθρωποι παρέμεναν υπό κράτηση, συμπεριλαμβανομένου του φερόμενου δράστη. Σύμφωνα με αστυνομική πηγή στο Ρόιτερς, ο φερόμενος δράστης συνεργάζεται με την αστυνομία.

Δύο εργαζόμενοι στην εταιρεία κινηματογραφικών παραγωγών Premiers Lignes τραυματίστηκαν στην επίθεση.

Και οι δύο χειρουργήθηκαν χθες το βράδυ και νοσηλεύονται σε διαφορετικά νοσοκομεία, είπε στο Franceinfo ο Λικ Ερμάν, εκ των ιδιοκτητών της εταιρείας παραγωγής, η οποία ετοίμαζε ένα ντοκιμαντέρ για τη Charlie Hebdo.

«Τραυματίστηκαν σοβαρά στο πρόσωπο. Η επίθεση ήταν απίστευτα βίαιη», περιέγραψε ο Ερμάν. «Ήθελε πραγματικά να σκοτώσει», πρόσθεσε.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Τέλος τα μετρητά; Πότε έρχεται το ψηφιακό ευρώ