ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Μακραίνει η λίστα των θυμάτων της αεροπορικής τραγωδίας (pics&vids)

Ουκρανία: Μακραίνει η λίστα των θυμάτων της αεροπορικής τραγωδίας (pics&vids)
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τουλάχιστον 26 άνθρωποι, οι περισσότεροι σπουδαστές μιας στρατιωτικής σχολής, σκοτώθηκαν στη συντριβή ενός μεταγωγικού στρατιωτικού αεροσκάφους, που κατέπεσε χθες το βράδυ, κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης στην ανατολική Ουκρανία, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό.

«Η Ουκρανία έχασε 26 από τους γιους της», έγραψε σήμερα στο Facebook ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, κηρύσσοντας την 26η Σεπτεμβρίου ημέρα εθνικού πένθους.

Ο προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για 23 νεκρούς και δύο αγνοούμενους.

Δείτε εικόνες από το σημείο της συντριβής στη gallery που ακολουθεί:

Συνολικά, στο αεροσκάφος επέβαιναν 27 άνθρωποι, επτά μέλη του πληρώματος και 20 σπουδαστές της σχολής Αεροπορίας του Χαρκόβου (ανατολικά). Δύο σπουδαστές επέζησαν της τραγωδίας, όμως ο ένας εξ αυτών, σε «εξαιρετικά σοβαρή» κατάσταση, υπέκυψε στα τραύματά του σήμερα το πρωί, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας. Ο δεύτερος τραυματίας έχει υποστεί διάσειση, όμως η ζωή του δεν κινδυνεύει, έγινε γνωστό από το στρατιωτικό νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται. Το αεροσκάφος, ένα Antonov-26, συνετρίβη χθες το βράδυ, κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης, σε απόσταση δύο χιλιομέτρων από το στρατιωτικό αεροδρόμιο του Τσουχουίβ, κοντά στο Χάρκοβο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο κυβερνήτης του αεροσκάφους προειδοποίησε για βλάβη σε έναν από τους κινητήρες επτά λεπτά πριν από τη συντριβή και ζήτησε άδεια για αναγκαστική προσγείωση, αναφέρουν σε ένα δελτίου τύπου οι υπηρεσίες ασφαλείας της Ουκρανίας (SBU). Ο υπουργός Άμυνας Άντριι Ταράν είπε πως «το αεροσκάφος άγγιξε το έδαφος με την ουρά του», όπως αναφέρεται στο δελτίο τύπου που εξέδωσε το υπουργείο του. Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι διέταξε την προσωρινή αναστολή όλων των πτήσεων αεροσκαφών An-26, μετά την αεροπορική τραγωδία και εωσότου διευκρινιστούν τα αίτια της συντριβής.

Πηγή: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Τέλος τα μετρητά; Πότε έρχεται το ψηφιακό ευρώ