ΚΟΣΜΟΣ

Λευκός Οίκος: Η ημέρα που η ελίτ των Ρεπουμπλικανών κόλλησε κορονοϊό

Λευκός Οίκος: Η ημέρα που η ελίτ των Ρεπουμπλικανών κόλλησε κορονοϊό
AP PHOTOS

ΚορονοϊόςΟ Ντόναλντ Τραμπ είχε χαρακτηρίσει ημέρα χαράς την 26η Σεπτεμβρίου, όταν ανακοίνωσε την Έιμι Κόνεϊ Μπάρετ ως την υποψήφιά του για να καλύψει την κενή θέση στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ 

Η 26η Σεπτεμβρίου ωστόσο, ήταν η ημέρα όπου ο Λευκός Οίκος «υποδέχτηκε» την πανδημία.

Συγκεκριμένα, ο Ρον Τζόνσον από το Ουισκόνσιν είναι ο τρίτος γερουσιαστής των Ρεπουμπλικάνων που βγήκε θετικός στον κορονοϊό.

Θετικοί στον ιό, πέρα από το προεδρικό ζεύγος, είναι και δεκάδες άτομα από το επιτελείο του Ντόναλντ Τραμπ και το στενό του περιβάλλον.

Η αρχή έγινε στην εορταστική εκδήλωση του Λευκού Οίκου, όταν ο πρόεδρος ανακοίνωσε την Έιμι Κόνεϊ Μπάρετ ως την υποψήφιά του για να καλύψει την κενή θέση στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ, μετά το θάνατο της Ρουθ Μπέιντερ Γκίνσμπεργκ.

Στην εκδήλωση εκείνη ο Τραμπ, είχε χαιρετήσει την 26η Σεπτεμβρίου ως ημέρα χαράς, ωστόσο, όπως αποδείχθηκε, ήταν η ημέρα που ο κορονοϊός, εισέβαλε για τα καλά στον Λευκό Οίκο.

Αρκετοί ακόμα από τους παρισταμένους του προηγούμενου Σαββάτου έχουν επίσης νοσήσει, μεταξύ των οποίων και μέλη της δικαστικής επιτροπής της Γερουσίας.

Δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό, αν σε αυτούς συγκαταλέγεται και η Έιμι Κόνεϊ Μπάρετ, η οποία παραβρέθηκε στην εκδήλωση, σε απόσταση αναπνοής από τον Τραμπ, μαζί με την οικογένειά της. Καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης, η Μελάνια καθόταν δίπλα στα επτά παιδιά της Μπάρετ, τα οποία βρέθηκαν στην Ουάσιγκτον για την εκδήλωση.

Ο Πρόεδρος του Πανεπιστημίου της Νοτρ Νταμ Τζον Τζένκινς, ο οποίος ήταν επίσης εκεί, βρέθηκε θετικός. Η σύμβουλος του προέδρου Χόουπ Χίκς, η οποία υποτίθεται ότι κόλλησε τον Τραμπ, επίσης ήταν παρούσα ανάμεσα στο πλήθος του προσωπικού του Λευκού Οίκου.

Κανένας από τους παραβρισκόμενους δεν φόραγε μάσκα, ενώ οι χειραψίες έδιναν και έπαιρναν κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ο κυβερνήτης του Νιού Τζέρσει Κρίστι που επίσης συγκαταλέγεται στα θύματα της ημέρας δεν περιορίστηκε σε αυτές, αλλά φωτογραφήθηκε να αγκαλιάζει διαφόρους.


Φορέας του κορονοϊού αποδείχθηκε και η σύμβουλός του Κελιάν Κόνγουεϊ, η οποία πρωταγωνίστησε στα πηγαδάκια της εκδήλωσης.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός LIVE: Συνεχής ενημέρωση για την επέλαση της πανδημίας - Οι εξελίξεις για την υγεία Τραμπ