ΚΟΣΜΟΣ

«Λουκέτο» από γνωστή κινηματογραφική εταιρεία – Στον «αέρα» 45.000 εργαζόμενοι

«Λουκέτο» από γνωστή κινηματογραφική εταιρεία – Στον «αέρα» 45.000 εργαζόμενοι
Αναστολή λειτουργίας πασίγνωστης κινηματογραφικής εταιρείς
InTime

Μια από τις κορυφαίες κινηματογραφικές εταιρείες αναστέλλει τη δραστηριότητά της με αποτέλεσμα να επηρεαστούν περίπου 45.000 άνθρωποι.

Ο κορονοϊός έχει επηρεάσει κάθε τομέα της ζωής και της κοινωνίας, σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Ειδικότερα στον κόσμο του θεάματος οι απώλειες είναι τεράστιες σε οικονομικό επίπεδο, αφού η πανδημία δυσχεραίνει το έργο των καλλιτεχνών σε όλα τα επίπεδα.

Ειδικότερα σε ό,τι έχει να κάνει με τις κινηματογραφικές ταινίες, οι δυσκολίες είναι μεγάλος και όχι μόνο στα γυρίσματα ή στην παραγωγή των ταινιών. Ακόμα κι η προβολή τους είναι ένας δυνατός «γρίφος», καθώς γίνεται σε κλειστούς χώρους και με τα μέτρα που ισχύουν για να σταματήσει η διάδοση του Covid-19 οι περισσότερες εταιρείες αναβάλουν τις πρεμιέρες των δυνατών «χαρτιών» τους.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να πέσουν στα… τάρταρα και τα έσοδά τους, αφού τα blockbutsers διαρκώς μετακινούνται για τον χειμώνα του 2021 και προφανώς αυτό έχει συνέπειες και στη λειτουργία μεγάλων κινηματογραφικών επιχειρήσεων. Ενδεικτικό είναι πως η δεύτερη μεγαλύτερη αλυσίδα κινηματογράφου στον κόσμο θα κλείσει προσωρινά τις αίθουσες που έχει, προκαλώντας «ντόμινο» εξελίξεων.

Η Cineworld Group Plc., αποφάσισε να αναστείλει τις δραστηριότητές της κι έτσι θα μπει… λουκέτο στις 536 αίθουσες που έχει στις ΗΠΑ ενώ το ίδιο θα γίνει και στις 127 που διαθέτει στη Βρετανία. Η αρχή θα γίνει την Πέμπτη κι όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, αυτό θα επηρεάσει περίπου 45.000 εργαζόμενους… Η αιτία, όπως ανακοινώθηκε, ήταν τα μειωμένα έσοδα από την έλλειψη διανομής ταινιών που παρατηρείται στο διάστημα της πανδημίας.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Σε καθεστώς περιοριστικών μέτρων η Π.Ε Αχαΐας και ο Δήμος Ιωαννιτών