ΚΟΣΜΟΣ

Ντόναλντ Τραμπ: Θέλει να παραστεί στο δεύτερο ντιμπέιτ - Η στάση του Μπάιντεν

Ντόναλντ Τραμπ: Θέλει να παραστεί στο δεύτερο ντιμπέιτ - Η στάση του Μπάιντεν
Ο Αμερικανός πρόεδρος εκδήλωσε πρόθεση να παραστεί στο δεύτερο ντιμπέιτ με τον Τζο Μπάιντεν
AP Images

Ντόναλντ Τραμπ: Έτοιμος να δώσει το «παρών» στη δεύτερη, προγραμματισμένη για τις 15 Οκτωβρίου, τηλεμαχία με τον Τζο Μπάιντεν είναι ο Αμερικανός πρόεδρος που βγαίνει από το νοσοκομείο μετά από τέσσερις ημέρες νοσηλείας λόγω κορονοϊού.

Όπως μετέδωσε το αμερικανικό CNN, ο Ντόναλντ Τραμπ δηλώνει έτοιμος να παραστεί στο ντιμπέιτ με τον Τζο Μπάιντεν το οποίο είχε προγραμματιστεί για τις 15 Οκτωβρίου. Την αποκάλυψη έκανε ο Τιμ Μάρτοφ, επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του Αμερικανού προέδρου, σε δηλώσεις που έκανε στο αμερικανικό δίκτυο.

«Είναι στις προθέσεις του προέδρου να συμμετάσχει», ανέφερε για την τηλεμαχία που έχει προγραμματιστεί να γίνει στο Μαϊάμι της Φλόριντα, εκεί όπου είχαν γίνει και τα πρώτα ντιμπέιτ της «κούρσας» των Δημοκρατικών το 2020.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως αντίθετα με την πρώτη «μονομαχία» των δυο υποψηφίων, στη δεύτερη θα πάρουν μέρος και κάτοικοι της περιοχής που θα μπορούν να τους απευθύνουν ερωτήσεις.

Πριν από αυτή την αποκάλυψη, είχε εκδηλωθεί και η πρόθεση του Τζο Μπάιντεν να συμμετάσχει στην τηλεμαχία με τον Ντόναλντ Τραμπ, αν δοθεί το «ΟΚ» από τους γιατρούς. Αξίζει να σημειωθεί πως την Κυριακή η πλευρά Μπάιντεν ανακοίνωσε πως και το τρίτο τεστ PCR στο οποίο υποβλήθηκε ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ ήταν αρνητικό.

Εικόνες από το πρώτο ντιμπέιτ Τραμπ - Μπάιντεν

Εξιτήριο για τον Τραμπ: «Μην φοβάστε τον κορονοϊό» - «Δεν έχει αναρρώσει πλήρως», λέει ο γιατρός του

Μετά από τέσσερις ημέρες και αφού χρειάστηκε να μεταφερθεί σε στρατιωτικό νοσοκομείο, σε θάλαμο ειδικά διαμορφωμένο για τους προέδρους των ΗΠΑ, ο Αμερικανός πρόεδρος παίρνει εξιτήριο από το νοσοκομείο. Την είδηση έκανε γνωστή με tweet του ο Ντόναλντ Τραμπ και στη συνέχεια επιβεβαίωσαν οι θεράποντες ιατροί του.

«Θα βγω σήμερα από το νοσοκομείο, στις 6.30 (ώρα Αμερικής). Αισθάνομαι καλά. Μην φοβάστε τον Covid. Μην τον αφήνετε να εξουσιάζει τη ζωή σας. Έχουμε αναπτύξει στο Ίδρυμα Τραμπ πολύ καλά φάρμακα. Νιώθω καλύτερα από ότι 20 χρόνια πριν», αναφέρει ο Πλανητάρχης στο tweet του.

Συγκεκριμένα οι θεράποντες τόνισαν πως αν και ο Αμερικανός πρόεδρος παίρνει εξιτήριο, δεν έχει αναρρώσει πλήρως.

Όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους ο γιατρός του Λευκού Οίκου, Σον Κόνλεϊ, ο Αμερικανός πρόεδρος δεν έχει αναρρώσει πλήρως από την COVID-19, ωστόσο είναι αρκετά καλά ώστε να πάρει εξιτήριο.

«Έχουν περάσει περισσότερες από 72 ώρες από τον τελευταίο του πυρετό, τα επίπεδα οξυγόνου είναι φυσιολογικά. Παρότι δεν έχει συνέλθει εντελώς, η ομάδα κι εγώ συμφωνήσαμε πως όλες οι αξιολογήσεις μας και, κυρίως, η κλινική του εικόνα στηρίζουν την επιστροφή του στον Λευκό Οίκο. Πήρε ακόμη μία δόση ρεμδεσιβίρης και θα φύγει», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε δε, πως στον πρόεδρο χορηγήθηκε συμπληρωματικό οξυγόνο τουλάχιστον μια φορά, ωστόσο αρνήθηκε να υπεισέλθει σε περαιτέρω λεπτομέρειες, επικαλούμενος το ιατρικό απόρρητο.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΗ: Εκπτώσεις και δωρεάν πάγιο για όλους – Μητσοτάκης: Υποδειγματικό success story