ΚΟΣΜΟΣ

Εξιτήριο για τον Τραμπ - Γιατί οι επιστήμονες κρούουν των κώδωνα του κινδύνου

Εξιτήριο για τον Τραμπ - Γιατί οι επιστήμονες κρούουν των κώδωνα του κινδύνου

Η Washington Post, σε κεντρικό δημοσίευμα, υποστηρίζει ότι η απόφαση του εξιτηρίου για τον Ντόναλντ Τραμπ, προβληματίζει γιατρούς και επιστήμονες, καθώς σε καμία περίπτωση δεν είναι πρέπουσα ούτε για την υγεία του προέδρου των ΗΠΑ, ούτε για την ασφάλεια των ανθρώπων που τον προσεγγίζουν.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ειδικοί στο θέμα της πανδημίας κρούουν καμπανάκι ότι ο Τραμπ διανύει επικίνδυνη περίοδο ευπάθειας.

Μάλιστα, υποστηρίζουν πως δεν είναι δυνατόν οι θεράποντες ιατροί να κάνουν λόγο για «ήπια συμπτώματα», την ώρα που ο Αμερικανός πρόεδρος φέρεται να λαμβάνει επιθετικό συνδυασμό φαρμακευτικής αγωγής.

«Η αίσθηση μου είναι ότι μας αποκαλύπτουν μόνο ό,τι είναι θετικό και περιορίζουν ό,τι δεν είναι καλό» δήλωσε στην αμερικανική εφημερίδα η Ροσέλ Βαλένσκι από το Γενικό Νοσοκομείο της Μασαχουσέτης.

Ο Ρόμπερτ Ουάτζερ, πρόεδρος της Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας, σημείωσε ότι εάν κάποιος ασθενής είχε τα συμπτώματα και τη θεραπεία του Τραμπ και επιθυμούσε να βγει από το νοσοκομείο μόλις τρεις μέρες από την είσοδό του, θα έπρεπε να υπογράψει ότι το πράττει απέναντι στις εντολές των γιατρών, καθώς κάτι τέτοιο θα ήταν λάθος.

«Για κάποιον που χρειάστηκε να του χορηγηθεί ρεμβεσιβίρη και δεξαμεθαζόνη, δεν μπορώ να σκεφτώ κάποιο ενδεχόμενο που ο ασθενής θα ήταν εντάξει να πάρει εξιτήριο, ακόμα κι αν διαθέτει την ιατρική επάρκεια και ικανότητα του Λευκού Οίκου» συμπλήρωσε.

Από την πλευρά του, ο Ουίλιαμ Σάφνερ, καθηγητής ιατρικής, στοιχηματίζει πως «η ιδέα του εξιτηρίου είναι του ιδίου του προέδρου και όχι των ιατρών του», όντας αντίθετος σε ενδεχόμενο εξιτήριο του Τραμπ.

Οι ασθενείς με Covid-19 είναι ιδιαίτερα ευάλωτοι για μια περίοδο μιας εβδομάδας έως 10 ημέρες μετά τα πρώτα συμπτώματα. Μερικοί ασθενείς που φαίνονται σχετικά υγιείς, ξαφνικά επιδεινώνονται είτε λόγω του ίδιου του ιού είτε λόγω υπερβολικής ανοσοαπόκρισης που μπορεί να προκαλέσει επιπλοκή σε διάφορα όργανα, συμπεριλαμβανομένης της καρδιάς.

«Οι ασθενείς μπορούν να πάνε καλά, αλλά η κατάστασή τους μπορεί να επιδεινωθεί πολύ γρήγορα» δήλωσε ο Άμες Αντάλια από το Πανεπιστήμιο του Τζον Χόπκινς, ειδικός σε μολυσματικές ασθένειες.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΗ: Εκπτώσεις και δωρεάν πάγιο για όλους – Μητσοτάκης: Υποδειγματικό success story