ΚΟΣΜΟΣ

Πέθανε ο κιθαρίστας Eddie Van Halen (pics+vids)

Πέθανε ο κιθαρίστας Eddie Van Halen (pics+vids)
AP

Πέθανε ο κιθαρίστας Eddie Van Halen σε ηλικία 65 ετών, όπως έγινε γνωστό το βράδυ της Τρίτης.

Ο Eddie Van Halen, από τους πλέον επιδραστικούς κιθαρίστες της ροκ μουσικής και ιδρυτικό μέλος ενός από τα πλέον επιτυχημένα ροκ συγκροτήματα που πήρε το όνομά του από τον ντράμερ αδελφό του, πέθανε σε ηλικία 65 ετών, χάνοντας την μάχη με τον καρκίνο, γνωστοποίησε σήμερα ο γιος του.

«Δεν μπορώ να πιστέψω ότι χρειάζεται να το γράψω αυτό, αλλά ο πατέρας μου, 'Εντουαρντ Λούντβικ Βαν Χάλεν έχασε την μακρά και επίπονη μάχη του με τον καρκίνο σήμερα το πρωί», είπε σε tweet του ο Βόλφγκανγκ Βαν Χάλεν.

Ο βιρτουόζος κιθαρίστας είχε δώσει το όνομά του στο γκρουπ που έπαιζε μουσική και βρισκόταν στα μουσικά charts για περισσότερες από δύο δεκαετίες.

Δείτε φωτογραφίες του στη Gallery:

Ο Eddie Van Halen θεωρήθηκε ένας από τους καλύτερους και πιο επιδραστικούς κιθαρίστες όλων των εποχών που έκανε το όνομα του για πρώτη φορά με το σόλο του στο «Eruption» του Van Halen.

Δημιούργησε το κλασικό ροκ συγκρότημα στην Πασαντίνα το 1972 με τον αδερφό του, τον Άλεξ, στα ντραμς, τον Μάικλ Άντονι στο μπάσο και τον David Lee Roth.

Ο Eddie Van Halen έδινε μάχη με τον καρκίνο εδώ και χρόνια και μπαινόβγαινε στα νοσοκομεία τον τελευταίο χρόνο. Για πρώτη φορά διεγνώσθη με καρκίνο πριν από σχεδόν 20 χρόνια.

Μάλιστα το 2000 υπεβλήθη σε επέμβαση και του αφαιρέθηκε κομμάτι από τη γλώσσα, ενώ το 2002 θεωρήθηκε ότι οι περιπέτειες με την υγεία του είχαν ξεπεραστεί.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Θρίλερ σε νοσοκομείο: Σκότωνε ασθενείς με θανατηφόρα ένεση ινσουλίνης