ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Επτά λύκοι διέφυγαν από πάρκο άγριων ζώων στη Νίκαια

Γαλλία: Επτά λύκοι διέφυγαν από πάρκο άγριων ζώων στη Νίκαια
Pixabay

Οι λύκοι αυτοί γεννήθηκαν σε αιχμαλωσία και δεν ξέρουν πώς να κυνηγούν

Ο γαλλικές Αρχές εντόπισαν μια αγέλη επτά λύκων οι οποίοι διέφυγαν από ένα πάρκο άγριων ζώων κατά τη διάρκεια των πλημμυρών που σημειώθηκαν το Σαββατοκύριακο στη νότια Γαλλία. Ειδικοί δασοφύλακες θα προσπαθήσουν αύριο να τους πιάσουν.

Οι λύκοι αυτοί γεννήθηκαν σε αιχμαλωσία και δεν ξέρουν πώς να κυνηγούν. Διέφυγαν από το πάρκο άγριων ζώων Alpha που απέχει περίπου 80 χιλιόμετρα από τη Νίκαια, όταν οι πλημμύρες κατέστρεψαν τον περίβολό τους.

Ο Ερίκ Ανσάν, ο διευθυντής της κρατικής Υπηρεσίας Βιοποικιλότητας της περιοχής, είπε στο πρακτορείο Reuters ότι αύριο οι δασοφύλακες θα προσπαθήσουν να τους πιάσουν, αφού τους ρίξουν βελάκια με υπνωτικό, και να τους μεταφέρουν πίσω στο πάρκο. Διευκρίνισε ότι οι κάτοικοι δεν κινδυνεύουν, γιατί οι λύκοι έχουν συνηθίσει την παρουσία ανθρώπων, όμως δεν πρέπει να επιχειρήσουν να τους πλησιάσουν.

«Οι λύκοι αυτοί δεν φοβούνται τον άνθρωπο, σε αντίθεση με τους πραγματικά άγριους λύκους δεν θα προσπαθήσουν να φύγουν μακριά. Δεν ήταν ποτέ επιθετικοί, αλλά υπάρχει κίνδυνος αν κάποιος επιχειρήσει να τους πιάσεις. Παραμένουν άγρια ζώα», τόνισε.

Ο Ανσάν είπε επίσης ότι πολλοί άνθρωποι ανέφεραν ότι είδαν τους λύκους που είναι απίθανο να απομακρυνθούν από την περιοχή. Εξήγησε μάλιστα ότι παλαιότερα, όταν άλλοι λύκοι διέφυγαν από πάρκα άγριων ζώων, απλώς επέστρεψαν μετά από λίγο από μόνοι τους επειδή δεν μπορούσαν να βρουν τροφή στη φύση.

«Έχουν συνηθίσει να τους ταΐζουν», είπε χαρακτηριστικά, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Θρίλερ σε νοσοκομείο: Σκότωνε ασθενείς με θανατηφόρα ένεση ινσουλίνης