ΚΟΣΜΟΣ

Τζορτζ Φλόιντ: Ελεύθερος με εγγύηση ο κατηγορούμενος αστυνομικός

Τζορτζ Φλόιντ: Ελεύθερος με εγγύηση ο κατηγορούμενος αστυνομικός

Ο Ντέρεκ Σόβιν, πρώην αστυνομικός, που κατηγορείται για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση ύψους 1.000.000 δολαρίων.

Στις 25 Μαΐου 2020 στη Μινεάπολη των ΗΠΑ ο 46χρονος Αφροαμερικανός Τζορτζ Φλόιντ πέθανε στα χέρια αστυνομικών. Οι εικόνες του Φλόιντ στην άσφαλτο με χειροπέδες στα χέρια και το γόνατο ενός λευκού αστυνομικού να πιέζει τον λαιμό του έκαναν τον γύρο του κόσμου και είχαν προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων καθώς άνοιγε εκ νέου ο φάκελος της τυφλής αστυνομικής βίας κατά των Αφροαμερικανών στις ΗΠΑ.

Κατηγορούμενος για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ, καθώς η ιατροδικαστική υπηρεσία αποφάνθηκε πως ο θάνατος του 46χρονου ήταν ανθρωποκτονία, μεταξύ άλλων, είναι και ο Ντέρεκ Σόβιν. Ο πρώην αστυνομικός κατηγορείται για φόνο δεύτερου και τρίτου βαθμού και για ανθρωποκτονία εξ αμελείας.

Ο Σόβιν την Τετάρτη (07/10), αφέθηκε ελεύθερος καθώς κατέθεσε την εγγύηση ύψους 1 εκατ. δολαρίων που είχε θέσει ως όρο το δικαστήριο.

Προφανώς και ο κατηγορούμενος αποφυλακίστηκε υπό όρους, στους οποίους συμπεριλαμβάνεται και η απαγόρευση της εργασίας του σε υπηρεσίες ασφάλειας αλλά και το να έχει συναναστροφές με την οικογένεια του Φλόιντ.

Επίσης, ο Σόβιν είναι υποχρεωμένος να παραδώσει στις αρχές τυχόν άδειες οπλοφορίας που έχει στην κατοχή του. Ο 44χρονος θα δικαστεί, μαζί με άλλους τρεις πρώην αστυνομικούς που κατηγορούνται για τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ, τον προσεχή Μάρτιο.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Θρηνεί η ΕΛ.ΑΣ.: Πέθανε και ο 24χρονος αστυνομικός που πήγε να βοηθήσει σε πυρκαγιά στον Άγιο Κοσμά