ΚΟΣΜΟΣ

Βρέθηκε σπάνιο πτηνό, μισό αρσενικό και μισό θηλυκό (photos)

Βρέθηκε σπάνιο πτηνό, μισό αρσενικό και μισό θηλυκό (photos)
Facebook: Powdermill Nature Reserve

Οι ερευνητές έμειναν με το στόμα ανοιχτό.

Στην Πενσυλβάνια των ΗΠΑ, ερευνητές στο καταφύγιο άγριας ζωής, Powdermill, εντόπισαν ένα σπάνιο πτηνό όπου από τη μία πλευρά του τα φτερά του ήταν ροζ και μαύρα (τυπικό δείγμα αρσενικού) και από την άλλη, τα φτερά του ήταν κίτρινα και λευκά (χαρακτηριστικό θηλυκού).

Σύμφωνα με τους ειδικούς, πρόκειται για μία γενετική ανωμαλία γνωστή ως διμερής γυναικομορφισμός. Σε αντίθεση με τους ερμαφρόδιτους οργανισμούς, δηλαδή την συνύπαρξη αρσενικών και θηλυκών αναπαραγωγικών ιστών, οι γυναικόμορφοι εμφανίζουν αρσενικά και θηλυκά χαρακτηριστικά και στις δύο πλευρές του σώματός τους.

Πέρα από τα φτερά, αυτό το σπάνιο πουλί έχει διαφορές ακόμα και στην ουρά. Από τη μία πλευρά, τα φτερά είναι λευκά και μαύρα και από την άλλη γκρι και καφέ.

«Όλη η ομάδα ήταν πολύ ενθουσιασμένη» ανέφερε ένα μέλος της ερευνητικής ομάδας περιγράφοντας το πτηνό ως «μονόκερο».

Μια δημοφιλής ερώτηση, σύμφωνα με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Carnegie, είναι αν αυτό το πουλί έχει την ικανότητα να αναπαράγεται.

«Επειδή συνήθως μόνο η αριστερή ωοθήκη είναι λειτουργική στα πουλιά και η αριστερή πλευρά αυτού του πουλιού είναι θηλυκή, θα μπορούσε θεωρητικά να παράξει μικρά αν ζευγαρώσει με ένα αρσενικό» εξηγούν οι επιστήμονες.

Ωστόσο, ερωτηματικό παραμένει εάν αυτό το πουλί θα μπορεί τελικά να προσελκύσει σύντροφο για αναπαραγωγή ή το κελάηδισμά του θα προκαλέσει σύγχυση στα ομοειδή του.