ΚΟΣΜΟΣ

Μοιρασμένοι οι Ρεπουμπλικάνοι για το χρίσμα

Μοιρασμένοι οι Ρεπουμπλικάνοι για το χρίσμα

Ανοιχτά είναι ακόμη όλα τα σενάρια για την κούρσα του προεδρικού χρίσματος των Ρεπουμπλικανών.

Όπως προκύπτει από δημοσκόπηση του Reuters/Ipsos, οι συντηρητικοί ψηφοφόροι είναι ακόμη μοιρασμένοι, με αποτέλεσμα κανείς να μην μπορεί να προβλέψει με ασφάλεια τι θα συμβεί το επόμενο διάστημα στον αγώνα για το χρίσμα.

Παρότι ο Μιτ Ρόμνεϊ εξακολουθεί να έχει το προβάδισμα, τα ποσοστά του έχουν υποχωρούν, έστω και μερικώς.

Συγκεκριμένα, σε τηλεφωνική δημοσκόπηση από τις 2 μέχρι τις 6 Ιανουαρίου, το 29% των ερωτηθέντων στηρίζουν τον Μιτ Ρόμνεϊ (έναντι 30% τον περασμένο μήνα).

Τη δεύτερη θέση διεκδικούν σχεδόν με τις ίδιες αξιώσεις και οι τρεις ρεπουμπλικανοί συνυποψήφιοι του πρώην κυβερνήτη της Μασαχουσέτης.

Ο Τεξανός γερουσιαστής Ρον Πολ είδε την επιρροή του να αυξάνεται κατά 5 μονάδες, στο 21%, ο Νιουτ Γκίνγκριτςυποχώρησε ελαφρώς στο 19%, ενώ ο πρώην γερουσιαστής της Πενσυλβάνια, Ρικ Σαντόρουμ βλέπει το ποσοστό του να αυξάνεται στο 18%, κατά πέντε μονάδες.

Πολιτικοί παρατηρητές σχολίασαν ότι ο Μιτ Ρόμνεϊ, παρά τα πλεονεκτήματά του, δεν έχει καταφέρει να συγκεντρώσει ένα σημαντικό ποσοστό των ρεπουμπλικανών ψηφοφόρων, την ώρα μάλιστα που ο Μπαράκ Ομπάμα βλέπει τα ποσοστά αποδοχής του να αυξάνονται, μετά τα καλά νέα από το πεδίο της οικονομίας.