ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός - Ινδία: 7,24 εκατομμύρια κρούσματα - Οι θάνατοι πλησιάζουν τους 111.000

Κορονοϊός - Ινδία: 7,24 εκατομμύρια κρούσματα - Οι θάνατοι πλησιάζουν τους 111.000

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις: Στη χώρα καταγράφεται ο δεύτερος υψηλότερος αριθμός κρουσμάτων στην υφήλιο, πίσω από τις ΗΠΑ, που πλησιάζουν τα οκτώ εκατομμύρια.

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων μολύνσεων από τον SARS-CoV-2 στην Ινδία αυξήθηκε κατά 63.509 τις προηγούμενες 24 ώρες φθάνοντας τα 7,24 εκατομμύρια, κατά νεότερα δεδομένα που δημοσιοποίησε σήμερα το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας.

Το ίδιο διάστημα, ακόμη 730 ασθενείς υπέκυψαν εξαιτίας της COVID-19, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του κορονοϊού στη γιγαντιαία ασιατική χώρα να φθάνει τους 110.586 νεκρούς ως αυτό το στάδιο, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων μολύνσεων από τον κορονοϊό στην Ινδία ξεπέρασε τα επτά εκατομμύρια την Κυριακή, καθώς στη χώρα εντοπίστηκαν ένα εκατομμύριο περιπτώσεις μέσα σε δεκατρείς ημέρες.

Στη χώρα καταγράφεται ο δεύτερος υψηλότερος αριθμός κρουσμάτων στην υφήλιο, πίσω από τις ΗΠΑ, που πλησιάζουν τα οκτώ εκατομμύρια.

Κίνα: 20 κρούσματα μόλυνσης

Το κινεζικό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε σήμερα ότι ως τα μεσάνυχτα χθες Τρίτη ενημερώθηκε για τον εντοπισμό 20 νέων κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 στην ηπειρωτική Κίνα, έξι περιπτώσεων εντόπιας μετάδοσης και 14 «εισαγόμενων», κατά την ορολογία του Πεκίνου όταν αναφέρεται σε ταξιδιώτες από το εξωτερικό που διαπιστώνεται ότι έχουν προσβληθεί αφού εισέλθουν στην κινεζική επικράτεια.

Και τα έξι κρούσματα μετάδοσης στην κοινότητα εντοπίστηκαν στην επαρχία Σαντόνγκ, όπου υπάγεται διοικητικά η πόλη Τσινγκντάο.

Στην Τσινγκντάο βρίσκεται σε εξέλιξη εκστρατεία μαζικών τεστ μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων σε θωρακολογικό νοσοκομείο αναφοράς για ασθενείς με τον κορονοϊό.

Δεν αναφέρθηκε κανένας θάνατος εξαιτίας της COVID-19 το προηγούμενο 24ωρο, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.

Επτά ασθενείς κρίθηκε ότι αποθεραπεύτηκαν και τους δόθηκαν εξιτήρια από τα νοσοκομεία. Συνεχίζουν να νοσηλεύονται 241 άνθρωποι, οι τέσσερις εξ αυτών σε σοβαρή κατάσταση, κατά την ίδια πηγή.

Επισήμως, ο απολογισμός της πανδημίας του κορονοϊού στην Κίνα ανέρχεται σε 4.634 νεκρούς εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 85.611 ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον SARS-CoV-2.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Μάσκες, ωράρια, συναθροίσεις - Οι 7 αλλαγές στον χάρτη υγειονομικής ασφάλειας