ΚΟΣΜΟΣ

Ο Έλληνας μεγιστάνας που εξαφανίστηκε και η έπαυλη-«φάντασμα» στην Αγγλία (pics+vid)

Ο Έλληνας μεγιστάνας που εξαφανίστηκε και η έπαυλη-«φάντασμα» στην Αγγλία (pics+vid)
Daily Mail

Η μυστηριώδης ιστορία του ενός ανθρώπου που έζησε μια ζωή γεμάτη χλιδή, αλλά ξαφνικά εξαφανίστηκε μαζί με την οικογένειά του, αφήνοντας πίσω του τα πάντα.

Πλήθος αναπάντητων ερωτημάτων έχει αφήσει η εξαφάνιση του Έλληνα κροίσου, Θάνου Ταχμιντζή, η οποία απασχόλησε πριν μερικούς μήνες ακόμα και ομάδα εξερευνητών στην Αγγλία. Ας ξετυλίξουμε όμως το κουβάρι της μυστηριώδους εξαφάνισης από την αρχή.

Ο μεγιστάνας Θάνος Ταχμιντζής απολάμβανε τρόπο ζωής εκατομμυριούχου από τις επενδύσεις που είχε σε ακίνητα, έχοντας ένα αρχοντικό που βρίσκεται στα προάστια της νοτιοανατολικής Αγγλίας, στο Κινγκς Λάντλεϊ του Χερτφορντσάιρ.

Εκεί ο Έλληνας κροίσος διέμεινε από το 1999 μαζί μαζί με την σύζυγό του Σάρον, η οποία έφυγε από τη ζωή το 2004 έπειτα από μάχη με τον καρκίνο, και τα τρία από τα πέντε του παιδιά.

Η εξωτερική όψη της έπαυλης αλλά και το εσωτερικό της, αφήνει άπαντες με ανοιχτό το στόμα, αλλά και με πολλά ερωτήματα. Όλα τα αντικείμενα, πανάκριβα και μη, βρέθηκαν άθικτα στο σπίτι σαν να έκανε κάτι τους κατοίκους του να προβούν άμεσα σε εγκατάλειψη του σπιτιού. Ηλεκτρικές συσκευές, εκατοντάδες προσωπικά αντικείμενα υπολογίσιμης αξίας, επιστημονικά βιβλία χημείας και βιολογίας, δεκάδες διάσπαρτα διακοσμητικά και λούτρινα αρκουδάκια στις εσωτερικές σκάλες, ένα περιέργως ασκόνιστο κινέζικο σερβίτσιο στο τραπέζι, ένα μπουκέτο λουλούδια σε ένα βάζο στο παράθυρο, αδικαιολόγητα ζωντανό.

Στο γκαράζ της οικίας σκουριάζουν μέχρι και σήμερα πέντε σκονισμένα αυτοκίνητα, μεταξύ των οποίων και μια Bentley.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, στο επιβλητικό αρχοντικό με τα οκτώ υπνοδωμάτια, τα έξι μπάνια και τα τέσσερα living room, διέμεναν ο εύπορος Έλληνας μαζί με τις δύο όμορφες κόρες του, την 34χρονη Κριστιάνα και την 28χρονη Αλίσια, καθώς και με έναν από τους 3 γιους του, χωρίς να είναι γνωστή η ταυτότητά του.

Μάλιστα, το διάστημα πριν την μυστηριώδη εξαφάνισή τους, ο ιδιοκτήτης είχε αυξήσει τα μέτρα ασφαλείας, προσλαμβάνοντας δύο άνδρες για την προσωπική του φρουρά, καθώς και δύο ντόπερμαν με κομμένα αυτιά.

Η μυστηριώδης εξαφάνιση έγινε θέμα και στην βρετανική Daily Mail, μετά το βίντεο των εξερευνητών, οι οποίοι δήλωσαν:

«Δεν έχω ξαναδεί εγκαταλελειμμένο σπίτι σε τόσο καλή κατάσταση».

Γείτονας του Θάνου Ταχμινζτή αναφέρει: «Κάθε μέρα έκανα βόλτα με το άλογό μου σε εκείνο το δρόμο μέχρι που ξαφνικά συνειδητοποίησα ότι εδώ και τρία χρόνια δεν υπάρχει κανείς σε αυτό το σπίτι. Εξαφανίστηκαν όλοι. Στην αρχή πίστεψα ότι κάπου θα είχαν πάει και θα επέστρεφαν σύντομα. Δεν εμφανίστηκε κανείς».

«Οι κόρες του ήταν πολύ όμορφα κορίτσια, με σκούρα μαλλιά και οι δύο, συνήθιζαν να πηγαίνουν σε ινστιτούτα ομορφιάς και γυμναστήρια», αναφέρει ο ίδιος.

Άλλη γειτόνισσα που γνώριζε τον 70χρονο σήμερα επιχειρηματία όταν σε κάποια βόλτα της με το άλογο είδε ένα δέντρο από τον διπλανό κήπο να πέφτει στον κήπο του και τον ειδοποίησε δήλωσε:

«Μου έδωσε το τηλέφωνό του για την περίπτωση που κάτι χρειαστεί αλλά άλλαξα κινητό και το έχασα. Είναι κρίμα πάντως να βλέπεις ένα τέτοιο σπίτι να καταρρέει. Κάποτε υπήρχε ένας σωρό κόσμος που μπαινόβγαινε. Δεν ξέρω αν ήταν εργάτες ή οικογένεια… Είχαν και ντόπερμαν, μάλλον εισαγωγής γιατί είχαν κομμένα τα αυτιά τους, κάτι που εδώ απαγορεύεται».

Σχετικά με τον Θανάση Ταχμιντζή ήταν γνωστό στη γειτονιά ότι έβγαλε πολλά λεφτά χάρη στην αγοραπωλησία ενός exclusive resort στο Ντόρσετ, στην ακτογραμμή της νοτιοδυτικής Αγγλίας.

Εταιρείες – φαντάσματα

Σύμφωνα με τα βρετανικά αρχεία ιδιοκτησίας, το σπίτι φαίνεται να αποκτήθηκε το 1999 από την εταιρεία Ainhurst Enterprises Ltd με διεύθυνση που αντιστοιχεί σε μία δικηγορική εταιρεία στο Μπόρνμουθ, του Ντόρσετ. Ωστόσο, η εν λόγω εταιρεία δεν είναι εγγεγραμμένη στα εθνικά αρχεία αφού προφανώς πρόκειται για off shore.

Το σπίτι φαίνεται επίσης να το βαραίνουν από το 2017 ένα σωρό απλήρωτοι λογαριασμοί, κυρίως ρεύματος και δημοτικών τελών. Οι λόγοι της εξαφάνισης της οικογένειας Ταχμιντζή δεν είναι το μόνο μυστήριο της υπόθεσης.

Ερωτηματικά επίσης προκαλούν και οι ακριβείς δραστηριότητες του εξαφανισμένου ιδιοκτήτη του οικήματος.

Στα αρχεία εταιρειών, ο Θάνος Ταχμιντζής είναι καταγεγραμμένος ως σύμβουλος ακίνητης περιουσίας για την περίοδο μεταξύ 1991-1995 όπου κατείχε τη θέση του διευθυντή σε μια βρετανική εταιρεία διαχείρισης ακινήτων.

Η μόνη του άλλη δραστηριότητα εμφανίζεται τον Ιούνιο του 2017 ως μοναδικός μέτοχος της εταιρείας Estates London Ltd, στην οποία επίσης δηλώνει ως υπηκοότητα την ελληνική.

Η εταιρεία, όπως αναφέρει η Daily Mail, στο εκτενές δημοσίευμά της, δεν είχε καμία κίνηση λογαριασμών μέχρι που τελικά διαγράφηκε από τα εταιρικά αρχεία πέρυσι τον Αύγουστο.

Το 2016 είχε επίσης δηλώσει διεύθυνση κατοικίας το Κλίβεντεν Πλέις στη Μπελγκρέβια, μία από τις πιο ακριβές περιοχές του Λονδίνου. Το σπίτι φέρεται να αγοράστηκε πέρυσι τον Ιούλιο με τίμημα 1.075.000 λίρες αν και το lease plan ήταν μόλις για 18 χρόνια.

Ως νέος ιδιοκτήτης φέρεται να είναι μία εταιρεία ΕΠΕ με διεύθυνση το γραφείο ενός αρχιτέκτονα που χρησιμοποιεί το ίδιο μέιλ με χιλιάδες άλλες εταιρείες μεταξύ των οποίων και δύο που συνδέονται με τους γιους του Θάνου Ταχμιντζή, Νίκολας και Πολ.

Τι συμβαίνει με τους δυο γιους

Στην προσωπική του ιστοσελίδα, ο Νίκολας Ταχμιντζής εμφανίζεται ως ηθοποιός που σύμφωνα με το βιογραφικό του έχει παρακολουθήσει σεμινάρια υποκριτικής το 2014 στα στούντιο Πάινγουντ.

Ο γιος του εκατομμυριούχου, Νικόλας Ταχμιντζής

Δηλώνει επίσης διαθέσιμος για βοηθητικούς ρόλους ως κομπάρσος, αν και δεν έχει κάποια εμπειρία ως ηθοποιός. Το ενδιαφέρον είναι ότι το Δεκέμβρη του 2018, ο ίδιος δήλωσε ως διεύθυνση κατοικίας για μία εταιρεία χονδρικού εμπορίου, τη Mirai Industek Ltd, το εγκαταλελειμμένο σήμερα σπίτι στο Κινγκς Λάνγκλεϊ.

Ο μεγαλύτερος αδερφός, ο Αλέξις, φαίνεται να έχει άλλου είδους ταραγμένο παρελθόν.

Σύμφωνα με τα αρχεία, στο διάστημα μεταξύ 2013-2015 ζούσε σε ένα χόστελ για ανέργους, ενώ παλαιότερα, το 2003, είχε δηλωθεί αγνοούμενος από συγγενείς του που τον φιλοξενούσαν στο σπίτι τους στο νοτιοδυτικό Λονδίνο.

Τότε στην έρευνα της αστυνομίας ειπώθηκε ότι πολύ πιθανό να είχε επιστρέψει στο σπίτι του Κινγκς Λάνγκλεϊ με το οποίο ο ίδιος ήταν πολύ δεμένος και όπου είχε στενούς συγγενείς.

Παραμένει άγνωστο πάντως πού βρίσκεται σήμερα τόσο ο ίδιος όσο τα αδέρφια και ο πατέρας του.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Ταγίπ Ερντογάν: Η τελευταία του ζαριά! Χαριστική βολή από την Ελλάδα