ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός: «Συναγερμός» για κρούσμα στο Βατικανό

Κορονοϊός: «Συναγερμός» για κρούσμα στο Βατικανό
Κρούσμα κορονοϊού στην κατοικία του πάπα στο Βατικανό
AP Images

Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις: Ένας άνδρας που ζει στην ίδια κατοικία με τον πάπα διαγνώστηκε θετικός στον κορονοϊό και στο Βατικανό σήμανε… συναγερμός.

Η Αγία Έδρα έκανε γνωστό επίσημα πως ένας άνδρας ο οποίος διαμένει στην ίδια κατοικία με τον πάπα, είναι το νέο κρούσμα κορονοϊού στο Βατικανό.

Τα στοιχεία του «ενοίκου» της κατοικίας στο Βατικανό δεν έγιναν γνωστά, τονίζεται όμως πως ο άνθρωπος αυτός είναι ασυμπτωματικός, έφυγε από τη Σάντα Μαρία και απομονώθηκε όπως και όλοι όσοι είχε άμεση επαφή το τελευταίο διάστημα.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο πάπας Φραγκίσκος υποβάλλεται τακτικά σε τεστ για τον κορονοϊό, αφού είναι σε ευπαθή ομάδα. Θυμίζουμε πως σε νεαρή ηλικία στην γενέτειρά του την Αργεντινή είχε υποβληθεί σε αφαίρεση τμήματος του ενός πνεύμονα λόγω σοβαρής ασθενείας.

Την προηγούμενη εβδομάδα βρέθικαν θετικά στον κορονοϊό τέσσερα μέλη της παπικής Ελβετικής φρουράςAP Images

Αντιλαμβάνεται εύκολα κανείς πως χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στο θέμα του κορονοϊού. Πάντως, το Βατικανό έχει επηρεαστεί λιγότερο από άλλες περιοχές της Ευρώπης από την πανδημία καθώς συνολικά τα κρούσματα που έχουν καταγραφεί εκεί από την αρχή της πανδημίας δεν ξεπερνούν τα 25.

Στην ανακοίνωση, μάλιστα, αναφέρει πως τρεις κάτοικοι του Βατικανού που είχαν βρεθεί θετικοί στον κορονοϊό πρόσφατα, έχουν ιαθεί πλήρως. Την ίδια ώρα, παραμένουν σε καραντίνα και ακολουθούν τις ιατρικές συμβουλές και τα υγειονομικά πρωτόκολλα τα τέσσερα μέλη της παπικής Ελβετικής Φρουράς που είχαν βρεθεί θετικά στον κορονοϊό την προηγούμενη εβδομάδα.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Ταγίπ Ερντογάν: Η τελευταία του ζαριά! Χαριστική βολή από την Ελλάδα