ΚΟΣΜΟΣ

Οι Τούρκοι δεν έχουν να αγοράσουν ψωμί και ο Ερντογάν ξοδεύει εκατομμύρια για το παλάτι του

Οι Τούρκοι δεν έχουν να αγοράσουν ψωμί και ο Ερντογάν ξοδεύει εκατομμύρια για το παλάτι του
ASSOCIATED PRESS

Μπορεί ο Ταγίπ Ερντογάν να προσπαθεί να αναμοχλεύσει τα εθνικιστικά αντανακλαστικά των Τούρκων πολιτών προκαλώντας εδώ και μήνες την Ελλάδα, ωστόσο στο μέτωπο της Οικονομίας οι αποκαλύψεις που έρχονται στο φως της δημοσιότητας τον αφήνουν έκθετο.

Η κατάσταση στην οικονομία της Τουρκίας έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο που ο εθνικιστής εταίρος του Ερντογάν, ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί, πρότεινε κάτι πρωτάκουστο. Κάθε πολίτης με οικονομική ευχέρεια να αγοράζει ένα ψωμί παραπάνω και να το αφήνει έξω από φούρνους προκειμένου όσοι αδυνατούν να αγοράσουν, να μην το στερηθούν.

Οι αποκαλύψεις όμως για τις σπατάλες του Ερντογάν «ξεγυμνώνουν» τον Τούρκο πρόεδρο ο οποίος απολαμβάνει χλιδή που θα ήταν προκλητική ακόμα και σε έθνη με ακμάζουσα οικονομία.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα του sigmalive.gr, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η τουρκική οικονομία τα… απόκρυφα έξοδα του Προεδρικού, που φέτος τριπλασιάστηκαν εν μέσω κορονοϊού και καταπόντισης της λίρας. Η πληροφορία αυτή μάλιστα έρχεται στο φως της δημοσιότητας από την ίδια την αντιπολίτευση!

Συγκεκριμένα, η τουρκική εφημερίδα «Τζουμχουριέτ» καταγγέλλει ότι ο προϋπολογισμός των ανακτόρων αυξήθηκε κατά περίπου τρεις φορές. Η Διεύθυνση Στρατηγικής και Προϋπολογισμού της τουρκικής προεδρίας συνέκρινε τις δαπάνες του προεδρικού μεγάρου τους πρώτους 6 μήνες του 2020 με τις δαπάνες τους πρώτους 6 μήνες του προηγούμενου έτους (2019) και οι δαπάνες από 21,9 εκατομμύρια λίρες το 2019 (2.3 εκατ. ευρώ), έφτασαν τα 81,8 εκατομμύρια λίρες το 2020 (8.8 εκατ. ευρώ).

Ο βουλευτής της αντιπολίτευσης Μπαρίς Ατάι κατήγγειλε ότι ο Ερντογάν ξοδεύει 4,5 εκατομμύρια λίρες την ημέρα (500 χιλιάδες ευρώ), πέραν των κονδυλίων που προβλέπει για το προεδρικό ο ετήσιος προϋπολογισμός.

Ο νέος προϋπολογισμός για το 2021 προβλέπει πάντως 14.8 δισ. λίρες ως ετήσιο κονδύλι για το παλάτι (1.6 δισ ευρώ), ενώ για το υπ. Άμυνας 51.5 δις. λίρες (5.5 δισ ευρώ).

Δείτε το παλάτι του Ταγίπ Ερντογάν:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Δεν θα αποφύγουμε το lockdown - Αυτές οι περιοχές «κινδυνεύουν»