ΚΟΣΜΟΣ

Εκλογές ΗΠΑ: Αντεπίθεση Τραμπ - «Κερδίζει έδαφος» σε πολιτείες κλειδιά

Εκλογές ΗΠΑ: Αντεπίθεση Τραμπ - «Κερδίζει έδαφος» σε πολιτείες κλειδιά

ΕΚΛΟΓΕΣ ΗΠΑ | ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: Η κυρίαρχη άποψη των συγκεκριμένων πολιτειών είναι ότι ο Μπάιντεν θα τα πήγαινε καλύτερα στη διαχείριση της πανδημίας και ο Τραμπ στην οικονομία

Σύμφωνα με τα στοιχεία που προκύπτουν, ο Δημοκρατικός υποψήφιος, Τζο Μπάιντεν, έχει το προβάδισμά στις παναμερικανικές δημοσκοπήσεις, από την άλλη στην πολιτεία του Μίσιγκαν, δημοσκόπηση της εταιρείας Ipsos για το Reuters δείχνει ότι οι δυο υποψήφιοι για την Προεδρία των ΗΠΑ «κονταροχτυπιούνται».

Συγκεκριμένα, Ουισκόνσιν, Πενσιλβάνια, Μίσιγκαν, Βόρεια Καρολίνα, Αριζόνα και Φλόριντα έχουν την μεγαλύτερη δυναμική αναφορικά με την ανάδειξη του νικητή των αμερικανικών προεδρικών εκλογών.

Με το 28% των ερωτηθέντων στο Μίσιγκαν να έχει ήδη ψηφίσει, ο Μπάιντεν προηγείται σταθερά με 51% έναντι 44% του Τραμπ. Από την προηγούμενη εβδομάδα, ο Αμερικανός πρόεδρος κέρδισε μια μονάδα.

Στη Βόρεια Καρολίνα, όπου έχει ήδη ψηφίσει το 18%, η διαφορά των δυο υποψηφίων είναι σχετικά μικρή, με 49% για τον Μπάιντεν και 46% για τον Τραμπ.

Στη Φλόριντα, ο Τραμπ κατάφερε να μειώσει τη διαφορά σε μόλις 2 μονάδες: 49% το ποσοστό του Μπάιντεν και 47% εκείνο του Τραμπ.

Οριακή η διαφορά των δύο και στην Πενσιλβάνια, όπου ο Αμερικανός πρόεδρος μείωσε τη διαφορά από την προηγούμενη εβδομάδα, συγκεντρώνοντας 45% (από 44%). Ο Μπάιντεν «έπεσε» στο 44% από το 51% της προηγούμενης εβδομάδας.

Τα «πρωτεία» έχει αδιαμφισβήτητα ο Μπάιντεν, σε Ουισκόνσιν και Αριζόνα. Στην Ουισκόνσιν ο Μπάιντεν διεύρυνε το προβάδισμά του κατά μία μονάδα, σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, φτάνοντας το ποσοστό του στο 51% έναντι 43% του Τραμπ. Στην Αριζόνα, το προβάδισμα του Δημοκρατικού υποψήφιου αυξήθηκε κατά 2 μονάδες, αγγίζοντας το 50%. Ο Τραμπ στην πολιτεία συγκεντρώνει 46%.

Όλα τα δεδομένα συνηγορούσαμ στην άποψη των ψηφοφόρων ότι ο Μπάιντεν θα τα πήγαινε καλύτερα στη διαχείριση της πανδημίας και ο Τραμπ στην οικονομία.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.