ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία - Ισχυρή έκρηξη: Δύο μαχητές νεκροί

Τουρκία - Ισχυρή έκρηξη: Δύο μαχητές νεκροί
aa.com.tr

Τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας σκότωσαν σήμερα δύο μαχητές στη νότια επαρχία Χατάι, μετά από συγκρούσεις που οδήγησαν σε μεγάλη έκρηξη στην περιοχή, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού.

Οι μαχητές εντοπίστηκαν από τις αρχές σε ένα σημείο ελέγχου στην περιοχή Παγιάς της Χατάι νωρίτερα σήμερα, δήλωσε ο κυβερνήτης της επαρχίας, προσθέτοντας ότι ένας από αυτούς εξουδετερώθηκε μετά από συγκρούσεις στην περιοχή της Ισκεντερούν (Αλεξανδρέττα).

Μια μεγάλη έκρηξη σημειώθηκε κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων, αλλά δεν αναφέρθηκαν θύματα από την πλευρά των δυνάμεων ασφαλείας, δήλωσε ο κυβερνήτης.

Δεν ήταν αμέσως σαφές τι προκάλεσε την έκρηξη.

Πλάνα από την περιοχή έδειξαν αρκετά ασθενοφόρα και αστυνομικά οχήματα στο σημείο της έκρηξης, καθώς οι αρχές επιθεώρησαν την περιοχή και έψαξαν το όχημα που χρησιμοποίησαν οι μαχητές για να ξεφύγουν από το σημείο ελέγχου προς την Ισκεντερούν.

Το χρονικό της έκρηξης

Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, η έκρηξη σημειώθηκε στην οδό Φενέρ, η οποία αποκλείστηκε αμέσως μετά την έκρηξη.

Όπως μετέδωσε η τουρκική Milliyet, ο νομάρχης της Χατάι, Ραχμί Ντογάν, ανέφερε μέσω twitter ότι όλα ξεκίνησαν, όταν δυνάμεις ασφαλείας επιχείρησαν να ακινητοποιήσουν ένα όχημα με δύο υπόπτους.

Σύμφωνα με τον Ντογάν, ακολούθησε ανταλλαγή πυροβολισμών και ξαφνικά σημειώθηκε έκρηξη.

Ο νομάρχης της Χατάι δήλωσε πως οι δυνάμεις ασφαλείας κατόρθωσαν να εξουδετερώσουν τον έναν από τους δύο δράστες της επίθεσης.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ο Ερντογάν σε παραλήρημα: Ο «πόλεμος» με Μακρόν και ΗΠΑ ξυπνά τους τζιχαντιστές