ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Δεν σχεδιάζουμε μποϊκοτάζ τουρκικών προϊόντων

Γαλλία: Δεν σχεδιάζουμε μποϊκοτάζ τουρκικών προϊόντων

Το Παρίσι δεν σχεδιάζει αμοιβαίο μποϊκοτάζ εναντίον τουρκικών προϊόντων και θα συνεχίσει τις συνομιλίες και τις σχέσεις με την Τουρκία και τον πρόεδρό της, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εμπορίου Φρανκ Ριστέρ.

«Δεν υπάρχουν αντίποινα στην ατζέντα», δήλωσε ο Ριστέρ στο ραδιοφωνικό RTL. Ωστόσο, επανέλαβε την καταδίκη της κυβέρνησης για τα πρόσφατα σχόλια του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν για την μεταχείριση των μουσουλμάνων στη Γαλλία.

Νωρίτερα σήμερα, ο Τούρκος πρόεδρος κάλεσε τους Τούρκους να μποϊκοτάρουν τα γαλλικά προϊόντα ενώ συνέκρινε τη μεταχείριση των μουσουλμάνων στην Ευρώπη με αυτή των εβραίων πριν από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ο Ερντογάν δήλωσε το Σάββατο πως ο Μακρόν έχει πρόβλημα με τους μουσουλμάνους και αμφισβήτησε την «ψυχική υγεία» του προέδρου της Γαλλίας. Παρόμοια σχόλια έκανε και χθες, Κυριακή, καθώς και κατά τη σημερινή ομιλία του στην Άγκυρα, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

«Δεν υπάρχει περίπτωση να υποχωρήσουμε στον εκβιασμό», δήλωσε επίσης νωρίτερα σήμερα ο επικεφαλής της μεγαλύτερης εργοδοτικής ένωσης της Γαλλίας Medef απαντώντας στις εκκλήσεις για μποϊκοτάζ των γαλλικών προϊόντων σε χώρες της Μέσης Ανατολής.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ο Ερντογάν σε παραλήρημα: Ο «πόλεμος» με Μακρόν και ΗΠΑ ξυπνά τους τζιχαντιστές