ΚΟΣΜΟΣ

Μακελειό στο Πακιστάν: Δείτε βίντεο από τη στιγμή της έκρηξης στην Πεσαβάρ (ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ)

Μακελειό στο Πακιστάν: Δείτε βίντεο από τη στιγμή της έκρηξης στην Πεσαβάρ (ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ)
Twitter

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης (27/10) σε ισλαμικό ιεροδιδασκαλείο στην πόλη Πεσαβάρ, στο βορειοδυτικό Πακιστάν.

Σύμφωνα πηγή προσκείμενη σε νοσοκομείο της πόλης, τουλάχιστον επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 70 τραυματίστηκαν όταν εξερράγη βόμβα τοποθετημένη σε μαντράσα (ισλαμικό ιεροδιδασκαλείο).

Αστυνομικοί έκαναν λόγο νωρίτερα για τέσσερις νεκρούς και 34 τραυματίες, ανάμεσά τους παιδιά, στην επίθεση στην επαρχία Χάιμπερ Παχτούνχβα.

«Η έκρηξη έγινε κατά τη διάρκεια της διδασκαλίας του Κορανίου. Άγνωστος μετέφερε τσάντα (σ.σ. με εκρηκτικά) στο εσωτερικό του ιεροδιδασκαλείου», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Βακάρ Αζίμ, στέλεχος της αστυνομίας στην Πεσαβάρ.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τη στιγμή της έκρηξης - ΠΡΟΣΟΧΗ! ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

Σύμφωνα με εργαζόμενο στο κοντινό νοσοκομείο Lady Reading, πολλά από τα θύματα έχουν εγκαύματα ή τραυματισμούς από την έκρηξη και αρκετοί τραυματίες είναι σε κρίσιμη κατάσταση, συμπεριλαμβανομένων πολλών μαθητών.

Την ευθύνη αρκετών επιθέσεων στην περιοχή έχουν αναλάβει κατά το παρελθόν οι Πακιστανοί Ταλιμπάν.

Η πολύνεκρη επίθεση στην Πεσαβάρ έρχεται δύο ημέρες αφότου μία έκρηξη βόμβας στη νοτιοδυτική πόλη Κουέτα σκότωσε τρεις ανθρώπους.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ο Ερντογάν σε παραλήρημα: Ο «πόλεμος» με Μακρόν και ΗΠΑ ξυπνά τους τζιχαντιστές