ΚΟΣΜΟΣ

Ο Ερντογάν υπέβαλε μήνυση κατά του Βίλντερς - Tο σκίτσο που τον εξόργισε

Ο Ερντογάν υπέβαλε μήνυση κατά του Βίλντερς - Tο σκίτσο που τον εξόργισε
AP

Μήνυση κατά του ακροδεξιού Ολλανδού πολιτικού Γκερτ Βίλντερς, υπέβαλε την Τρίτη (27/10) ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για σκίτσο που ανήρτησε στο Twitter.

Ο επικεφαλής του Κόμματος Ελευθεριών (PVV), ανέβασε στον λογαριασμό του στο Twitter ένα σκίτσο του Τούρκου προέδρου Ερντογάν, που παρέπεμπε στα επίμαχα σκίτσα του προφήτη Μωάμεθ του γαλλικού περιοδικού Charlie Hebdo, συνοδευόμενο από το μήνυμα: «τρομοκράτης».

Δείτε την ανάρτηση του Γκερτ Βίλντερς:

Το σκίτσο προκάλεσε την αντίδραση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος σε ομιλία του σε κομματική εκδήλωση στην επαρχία Μαλάτεια (Μελετίνη) της Ανατολικής Τουρκίας, επιτέθηκε κατά του Βίλτερς με οξείς χαρακτηρισμούς.

«Υπάρχει στην Ολλανδία ένα "κακέκτυπο" βουλευτή. Τολμάει να ασχοληθεί μαζί μας. Κατ' αρχάς να ξέρεις τα όρια σου. Μάθε ποια είναι τα όρια σου. Σκέφτηκες ποιον ακολουθείς; Θα μάθεις τα όρια σου. Εμείς δεν ξέρουμε τι θα πει φασισμός. Ο φασισμός είναι δικός σας. Ζήσαμε τον φασισμό στη Γερμανία, την Ιταλία. Εσείς συμπορευτήκατε με αυτούς. Εμείς το μόνο που ξέρουμε την κοινωνική δικαιοσύνη» ανέφερε.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Σύγκρουση πλοίων στον Πειραιά: Γιατί κόπηκε στα δυο το «Καλλιστώ» του Πολεμικού Ναυτικού;