ΚΟΣΜΟΣ

«Μπάσταρδοι, σκύλας γιοι»! Αδιανόητες ύβρεις Τούρκου υφυπουργού κατά των Γάλλων

«Μπάσταρδοι, σκύλας γιοι»! Αδιανόητες ύβρεις Τούρκου υφυπουργού κατά των Γάλλων

Ποια διπλωματία και ποιος διάλογος; Πώς να συζητήσεις με τους Τούρκους; Η διαφορά επιπέδου είναι… χαοτική!

Πριν από λίγο καιρό, ο Τούρκους υπουργός Εσωτερικών Σοϊλού, είχε πει ότι «η Τουρκία εξάγει πολιτισμό, ιδέες, φιλοσοφία και ότι είναι ευγενής λαός». Πραγματικά, γελάμε! Όχι μόνο εμείς, αλλά όλος ο πολιτισμένος κόσμος.

Στο παραλήρημα που τον τελευταίο καιρό βρίσκεται η τουρκική πολιτική ηγεσία και οι «αυλικοί» της έρχεται να προστεθεί σωρεία αλλοπρόσαλλων δηλώσεων και αδιανόητων ύβρεων που δείχνουν πανικό, έλλειψη λογικών επιχειρημάτων και σίγουρα το μόνο που προκαλούν είναι θυμηδία.

Το τελευταίο διάστημα ο «σουλτάνος» βρίσκεται σε ρήξη με τη Γαλλία και το Γάλλο πρόεδρο. Αφού ο ίδιος ο Ερντογάν είπε πως ο Εμάνουελ Μακρόν χρειάζεται ψυχίατρο, σήμερα βγήκε ο υφυπουργός Τουρισμού της Τουρκίας, ο Σερντάρ Τσαμ και εξαπέλυσε μέσω Twitter ασύλληπτες ύβρεις κατά των Γάλλων αποκαλώντας τους: «μπάσταρδους και σκύλας γιους».

Είναι προφανές πως οι στοιχειώδεις κανόνες που συνθέτουν ένα πολιτικό λόγο, όπως ευγένεια και σεβασμός έχουν... ξεχαστεί από την τουρκική πλευρά. Μια πλευρά που κατά τ’ άλλα δηλώνει σε όλους τους τόνους υπέρμαχος του «διαλόγου» και της «διαπραγμάτευσης.

Η έλλειψη ορθολογικής συλλογιστικής είναι προφανής. Όταν στερεύει από επιχειρήματα το τουρκικό κράτος καταφεύγει σε ευφάνταστες θεωρίες συνωμοσίας, αλλά και σε χυδαίες ύβρεις κατά όσων τολμούν να εναντιώνονται στο καθεστώς Ερντογάν.

Το ήθος των συνομιλητών, όπως είναι ευρέως γνωστό, δίνει άλλη αξία και βαρύτητα στο διάλογο. Και αυτό το ήθος το οποίο πρέπει να χαρακτηρίζει πολιτισμένες δημοκρατίες στην επίλυση των όποιων διαφορών αυτές έχουν, φαίνεται να λείπει από την τουρκική πλευρά.

Ας το καταλάβουν όσο είναι καιρός και οι Γάλλοι, αλλά και όλος ο πολιτισμένος κόσμος.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Το Charlie Hebdo σατιρίζει τον Ερντογάν: Καθισμένος με εσώρουχα, παρατηρεί τα οπίσθια μουσουλμάνας