ΚΟΣΜΟΣ

Εκλογές ΗΠΑ: Σάλος με τον γιο του Μπάιντεν - Απειλούσαν συνεργάτη να μην μιλήσει

Εκλογές ΗΠΑ: Σάλος με τον γιο του Μπάιντεν - Απειλούσαν συνεργάτη να μην μιλήσει
Νέες αποκαλύψεις για την οικογένεια Μπάιντεν έχουν συγκλονίσει τις ΗΠΑ
AP Images

Ένα ηχητικό απόσπασμα στο οποίο άνθρωπος του Τζο Μπάιντεν ζήτησε από πρώην συνεργάτη του γιου του, Χάντερ, να μην αποκαλύψει τις δραστηριότητες της οικογένειας, έχει προκαλέσει παγκόσμιο σάλο.

Ο Τόνι Μπομπουλίνσκι εμφανίστηκε σε τηλεοπτική εκπομπή στο «Fox News», στη διάρκεια της οποίας έπαιξε ένα ηχητικό απόσπασμα από τηλεφωνική του κλήση με τον Ρομπ Ουόκερ. Ο συνεργάτης του Τζο Μπάιντεν, τον παρακάλεσε να μην μιλήσει εναντίον του υποψήφιου των Δημοκρατικών και κυρίως εναντίον της οικογένειάς του.

Ειδικότερα, ο Μπομπουλίνσκι σχολίασε πως ο Τζο Μπάιντεν έλεγε ξεκάθαρα ψέματα όταν αρνήθηκε να επιβεβαιώσει ότι είχε γνώση των ασχολιών του γιου του στο εξωτερικό. Ο Μπομπουλίνσκι απειλούσε να αποκαλύψει πως ο Τζο Μπάιντεν γνώριζε για τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του γιου του, Χάντερ, στην Κίνα με τον Ρομπ Ουόκερ να του λέει «φίλε, θα μας θάψεις όλους».

Αξίζει να σημειωθεί πως η σύζυγος του Ρομπ Ουόκερ δουλεύει για τη σύζυγο του Τζο Μπάιντεν, Τζιλ, ενώ ο Μπομπουλίνσκι είναι πρώην στέλεχος του αμερικανικού ναυτικού και πρώην επικεφαλής της εταιρείας «SinoHawk Holdings», που αποτελούσε συνεταιρισμό μεταξύ μελών της οικογένειας Μπάιντεν και της κινεζικής εταιρείας ενέργειας «CEFC China Energy».

Αυτή, βέβαια, δεν είναι η πρώτη φορά που βρίσκονται στο επίκεντρο οι δραστηριότητες του γιου του Τζο Μπάιντεν. Ο Χάντερ Μπάιντεν και στο παρελθόν έχει συνδεθεί με επιχειρήσεις τόσο στην Κίνα όσο και στην Ουκρανία, ενώ είναι μια αμφιλεγόμενη προσωπικότητα για την οποία έχουν ειπωθεί και γραφτεί πολλά, με τη φημολογία να φτάνει ως και τη χρήση ναρκωτικών, την ύπαρξη ενός παιδιού με στριπτιζέζ και εμπλοκή σε παιδοφιλία.

Στο «κάδρο», πάντως, μπαίνουν πλέον πολύ ισχυρά οι δοσοληψίες του με Ουκρανούς και Κινέζους επιχειρηματίες στον τομέα της ενέργειας, στο διάστημα που ο πατέρας του ήταν αντιπρόεδρος των ΗΠΑ. Πριν από μερικά χρόνια, είχε κάνει τον γύρο του κόσμου η είδηση πως ο Χάντερ Μπάιντεντ μετείχε στο ΔΣ της ουκρανικής εταιρείας φυσικού αερίου «Burisma», λίγο μετά την ανατροπή του προέδρου της χώρας, Βίκτορ Γιανουκόβιτς.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Charlie Hebdo: Το εξώφυλλο που εξόργισε τον Ερντογάν - «Ωωω, ο Προφήτης!»