ΚΟΣΜΟΣ

Συναγερμός στο Παρίσι: Άνδρας επιτέθηκε με μαχαίρι σε αστυνομικούς

Συναγερμός στο Παρίσι: Άνδρας επιτέθηκε με μαχαίρι σε αστυνομικούς

Συναγερμός σήμανε στο Παρίσι - Άνδρας επιτέθηκε σε αστυνομικούς με δύο μαχαίρια.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από το Reuters το περιστατικό συνέβη στο 15ο διαμέρισμα.

Οι αστυνομικοί δεν τραυματίστηκαν ενώ κατάφεραν να ακινητοποιήσουν τον άνδρα με ηλεκτρικό πιστόλι τέιζερ.

Επίθεση στη Νίκαια: Ο Τυνήσιος ύποπτος είχε συλληφθεί το 2016 για χρήση μαχαιριού

Ο Μπραχίμ Αλ Αουισάουι, ο Τυνήσιος ύποπτος για την επίθεση με τρεις νεκρούς χθες στη βασιλική Νοτρ Νταμ της Νίκαιας στη Γαλλία, είχε συλληφθεί το 2016 για χρήση βίας και χρήση μαχαιριού, δήλωσε ο Μόχζεν Ντάλι, ένας αξιωματούχος του τυνησιακού δικαστικού σώματος.

Οι τυνησιακές αρχές ανακοίνωσαν νωρίτερα σήμερα ότι ξεκίνησαν έρευνα για το αν υπάρχει οργάνωση με την ονομασία Οργάνωση Μάχντι και για το αν αυτή διέπραξε την επίθεση στη Νίκαια, βάσει διαφόρων ισχυρισμών που κυκλοφόρησαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι αυτή κρύβεται πίσω από την επίθεση στη γαλλική πόλη.

Το γραφείο της εισαγγελίας που είναι αρμόδια για αντιτρομοκρατικές υποθέσεις ανέθεσε σε ειδική μονάδα ασφαλείας τη διεξαγωγή της έρευνας, μετέδωσε το πρακτορείο TAP.

Αυτή η ομάδα θα προσπαθήσει να βρει αν υπάρχει η Οργάνωση Μάχντι και αν αληθεύουν οι ισχυρισμοί που έγιναν σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης ότι αυτή βρίσκεται πίσω από την επίθεση στη Νίκαια, πρόσθεσε το πρακτορείο.

Ο ύποπτος για την επίθεση, ο οποίος φώναζε Αλλάχου Άκμπαρ, είναι ένας 21χρονος Τυνήσιος, ο οποίος είχε πρόσφατα μεταναστεύσει στην Ευρώπη.

Επιπλέον 120 αστυνομικοί θα σταλούν στη Νίκαια μετά τη φονική επίθεση με μαχαίρι

Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Ζεράλ Νταρμανέν δήλωσε σήμερα ότι 120 επιπλέον αστυνομικοί θα σταλούν στην πόλη της Νίκαιας, όπου χθες έλαβε χώρα φονική επίθεση με μαχαίρι.

Ο υπουργός Εξωτερικών Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν πρόσθεσε ότι θα δοθούν οδηγίες στους Γάλλους πρεσβευτές στο εξωτερικό, για να εντείνουν τα μέτρα ασφάλειας στις πρεσβείες τους, καθώς και στους Γάλλους πολίτες στο εξωτερικό. Ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών κάλεσε σήμερα τους Γάλλους υπηκόους που ζουν στο εξωτερικό να είναι προσεκτικοί ύστερα από την επίθεση της Νίκαιας, εκτιμώντας ότι η απειλή προς τα γαλλικά συμφέροντα είναι «παντού».

Οι δηλώσεις των υπουργών έγιναν ύστερα από συνεδρίαση της ομάδας δράσης για την άμυνα, υπό τον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Σεισμός ΤΩΡΑ στη Σάμο - Live Blog: Όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό