ΚΟΣΜΟΣ

Σεισμός - Σμύρνη: «Μάχη» στα χαλάσματα - Αυξάνονται οι νεκροί και οι τραυματίες

Σεισμός - Σμύρνη: «Μάχη» στα χαλάσματα - Αυξάνονται οι νεκροί και οι τραυματίες
ASSOCIATED PRESS

ΣΕΙΣΜΟΣ: «Μάχη» με το χρόνο δίνουν οι διασώστες στα χαλάσματα των κτηρίων της Σμύρνης που κατέρρευσαν σαν τραπουλόχαρτα, μετά τον ισχυρό σεισμό 6,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στο Αιγαίο.

Τουλάχιστον 12 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 419 τραυματίστηκαν από τον σεισμό των 6,7 βαθμών που συγκλόνισε το Αιγαίο και ταρακούνησε τη Σμύρνη, σύμφωνα με την αρχή διαχείρισης καταστροφών της Τουρκίας.

Η AFAD ανέφερε επίσης ότι τουλάχιστον 84 μετασεισμοί, οι 16 εξ αυτών μεγέθους άνω των 4 βαθμών, καταγράφηκαν μετά τη σεισμική δόνηση.

Οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης συνεχίζονται σε περίπου 17 κτήρια που είτε κατέρρευσαν είτε υπέστησαν σοβαρές ζημιές στη Σμύρνη.

Πάνω από 50 πυροσβεστικά οχήματα και 200 διασώστες έχουν αναπτυχθεί στο σημείο, σύμφωνα με την AFAD.

Στις επιχειρήσεις συμμετέχει και η τουρκική Ερυθρά Ημισέληνος με 48 μέλη της και 16 οχήματα.

Προς το παρόν έχουν διασωθεί 70 άνθρωποι από τα ερείπια των κτιρίων, σύμφωνα με τον κυβερνήτη της Σμύρνης Γιαβούζ Σελίμ Κοσγκέρ.

Νεκροί και εγκλωβισμένοι

Μεγάλες είναι οι ζημιές που σημειώθηκαν στη Σμύρνη, μετά τον ισχυρό σεισμό των 6,7 Ρίχτερ που έλαβε χώρα το μεσημέρι της Παρασκευής 30 Οκτωβρίου στη Σάμο.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με μήνυμά του στα social media, δήλωσε πως έχει κινηθεί ολόκληρος ο κρατικός μηχανισμός.

«Ευχόμαστε να είναι όλα περαστικά για τους πολίτες της Σμύρνης που επηρεάστηκαν από τον σεισμό. Στεκόμαστε δίπλα στους κατοίκους της πόλης, με όλα τα διαθέσιμα μέσα του κράτους. Αναλαμβάνουμε δράση για να γίνει όλη η απαραίτητη δουλειά στην περιφέρεια, σε συνεργασία με τα αρμόδια υπουργεία και τους υπουργούς» ανέφερε ο Ερντογάν.

Στα βίντεο που ακολουθούν, βλέπετε τις συγκλονιστικές στιγμές από την κατάρρευση των κτηρίων.

Τρομακτικό βίντεο - Τσουνάμι παρασέρνει τα πάντα σε δρόμους στη Σμύρνη

Μετά τη σεισμική δόνηση σημειώθηκε τσουνάμι και στη Σμύρνη, με τα νερά της θάλασσας να φουσκώνουν και να φτάνουν σε μεγάλο βάθος μέσα στην πόλη.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Σεισμός ΤΩΡΑ στη Σάμο - Live Blog: Όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό