ΚΟΣΜΟΣ

Ομάδα Αμερικανών πεζοναυτών ποζάρει με σημαία των SS!

Ομάδα Αμερικανών πεζοναυτών ποζάρει με σημαία των SS!

Σοκ έχει προκαλέσει η φωτογραφία που ήρθε στο φως της δημοσιότητας, η οποία δείχνει ομάδα Αμερικάνων πεζοναυτών να ποζάρει μπροστά σε ναζιστική σημαία των SS, στο Αφγανιστάν.

Το θαλάσσιο ειδικό σώμα επιβεβαίωσε ότι μια από τις ομάδες ελεύθερων σκοπευτών ανιχνεύσεών του, φωτογραφήθηκε μπροστά στην διαβόητη σημαία, το 2010 στην επαρχία Sangin αλλά επέμεινε ότι το ζήτημα έχει αντιμετωπιστεί από τότε «εσωτερικά».

Πρώην πεζοναύτες έχουν εξοργιστεί από την εν λόγω εικόνα και ζητούν την πλήρη διερεύνηση, ωστόσο στρατιωτικοί αξιωματούχοι υποστηρίζουν ότι η φωτογραφία δεν είχε ρατσιστικά κίνητρα.

usa1

«Οι στρατιωτικές αρχές πρέπει να διερευνήσουν πλήρως την υπόθεση» δήλωσε ο Mikey Weinstein, μέλος του ιδρύματος Στρατιωτική Θρησκευτική Ελευθερία της Ουάσιγκτον, DC «Πρόκειται για μια πλήρη και συνολική οργή».

Η φωτογραφία δείχνει μια σημαία με τα γράμματα «SS» σε μορφή ακανόνιστων κεραυνών, σύμβολο που χρησιμοποιείται σε μονάδες των SS από το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η χρήση του συμβόλου SS δεν είναι αποδεκτή και το θέμα έχει εξεταστεί από τις Αρχές των Πεζοναυτών τόνισε ο Στιούαρτ Απτον, στρατιωτικός αξιωματούχος.

Ο κ. Weinstein είπε ότι έχει πάρα πολλές κλήσεις διαμαρτυρίας από πρώην πεζοναύτες, οι οποίοι είναι προσβεβλημένοι από τη φωτογραφία καθώς και από έναν εκ των επιζώντων του στρατοπέδου συγκέντρωσης στο Άουσβιτς, στην Πολωνία.

usa2

Η εγκληματική οργάνωση των SS, ή Schutzstaffel, ήταν η αστυνομία και η στρατιωτική δύναμη του Ναζιστικού Κόμματος, η οποία ήταν διαφορετική από τη γενικό γερμανικό στρατό. Μάλιστα τα μέλη της έδιναν όρκο πίστης και αφοσίωσης στον Αδόλφο Χίτλερ.

Μονάδες των SS ήταν υπεύθυνες για πολλά εγκλήματα πολέμου και διαδραμάτισε πρωταγωνιστικό ρόλο στην εξόντωση εκατομμυρίων Εβραίων, τσιγγάνων και άλλων ανθρώπων, οι οποίοι είχαν χαρακτηριστεί ως ανεπιθύμητοι.