ΚΟΣΜΟΣ

Κινδυνεύει το καρναβάλι του Ρίο από την απεργία των αστυνομικών

Κινδυνεύει το καρναβάλι του Ρίο από την απεργία των αστυνομικών

Σοβαρότατη έξαρση βίας και εγκληματικών πράξεων εμφανίζει τις τελευταίες ημέρες η Βραζιλία από την απεργία των αστυνομικών.

«Θύμα» μάλιστα της ένστολης διαμαρτυρίας κινδυνεύει να πέσει και το περίφημο καρναβάλι του Ρίο, μια εβδομάδα πριν από την έναρξη του, το οποίο προσελκύει κάθε χρόνο εκατομμύρια τουριστών.

Οι αστυνομικοί του Ρίο ντε Τζανέιρο συμμετέχουν από το βράδυ της περασμένης Πέμπτης σε απεργία, που ξεκίνησαν οι συνάδελφοί τους στο Σαλβαδόρ και την Μπαΐα ζητώντας αύξηση μισθών.

Τα συνδικάτα του συνόλου των ένστολων, υπερψήφισαν την απεργία, απορρίπτοντας την πρόταση βουλευτών για σταδιακή αύξηση των μισθών, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης της χώρας.

«Από τώρα, η ασφάλεια είναι ευθύνη της Εθνοφρουράς και του στρατού», τόνισε ένας πυροσβέστης μιλώντας σε συγκέντρωση, που διήρκεσε πέντε ώρες, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Globo.

Αποτέλεσμα της απεργίας είναι η χώρα να δεχτεί ένα πελώριο κύμα εγκληματικότητας με έξαρση τις ανθρωποκτονίες, τους βιασμούς και τις επιθέσεις.

Συνολικά 120 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους αυτές τις ημέρες, αριθμός διπλάσιος από το συνήθη μέσο όρο για αυτήν την εποχή.