ΚΟΣΜΟΣ

Σεισμός - Τουρκία: «Θαύμα» στα ερείπια - Διασώθηκε 70χρονος μετά από 33 ώρες – Στους 58 οι νεκροί

Σεισμός - Τουρκία: «Θαύμα» στα ερείπια - Διασώθηκε 70χρονος μετά από 33 ώρες – Στους 58 οι νεκροί

Ζωή μέσα στο θάνατο εντόπισαν οι διασώστες στην Σμύρνη μετά το φονικό σεισμό των 6,7 Ρίχτερ.

Ένα «θαύμα» συντελέστηκε στα συντρίμμια στη Σμύρνη, μετά το φονικό σεισμό των 6,7 Ρίχτερ καθώς απεγκλωβίστηκε 70χρονος έπειτα από 33 ώρες όπου ήταν εγκλωβισμένος.

Ο 70χρονος ανασύρθηκε νωρίς το πρωί από τα ερείπια κτιρίου που είχε ισοπεδωθεί στην δυτική Τουρκία, όπου παρέμεινε παγιδευμένος για 33 ώρες μετά τον ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε στο Αιγαίο την Παρασκευή, από τον οποίο 58 άνθρωποι έχουν χάσει μέχρι στιγμής τη ζωή τους στη χώρα, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό.

Πρόκειται για τον Αχμέτ Τζιτίμ, ο οποίος ανασύρθηκε από τα συντρίμμια του κτιρίου κατοικιών “Riza Bey”, ένα από τα 20 κατοικημένα κτίρια που κατέρρευσαν εξαιτίας του ισχυρού σεισμού της Παρασκευής.

Ερντογάν: Να θεραπεύσουμε τις πληγές

Στους 58 έχει αυξηθεί ο αριθμός των νεκρών στη Σμύρνη από τον ισχυρό σεισμό που έπληξε την περιοχή την Παρασκευή, όπως έκανε γνωστό ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την Κυριακή.

«Τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι ο σεισμός στοίχισε τη ζωή σε 58 συμπατριώτες μας», είπε ο Ερντογάν, από τη Σαμψούντα της Μαύρης Θάλασσας.

«Είμαστε αποφασισμένοι να θεραπεύσουμε τις πληγές των αδελφών μας στη Σμύρνη, οι οποίοι επλήγησαν από τον σεισμό», πρόσθεσε, μιλώντας στο έβδομο τακτικό συνέδριο του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης.

Μεγαλώνει η μακάβρια λίστα, στους 51 οι νεκροί

Σύμφωνα με τον Τούρκο αντιπρόεδρο, Φουάτ Οκτάι, οι νεκροί στην Τουρκία από τον φονικό σεισμό έφτασαν τους 51. Οι φόβοι στη γειτονική χώρα πως ο αριθμός θα αυξηθεί κατά πολύ μεγαλώνουν όσο περνούν οι μέρες από τη σεισμική δόνηση που προκάλεσε τεράστιες καταστροφές στη Σμύρνη αλλά και στη Σάμο, καθώς υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που παραμένουν αγνοούμενοι και τα σωστικά συνεργεία συνεχίζουν τις προσπάθειες για ανεύρεση και απεγκλωβισμό.

Όπως ανακοίνωσαν οι τουρκικές αρχές, από τον σεισμό έχουν τραυματιστεί 896 άνθρωποι. Από αυτούς οι 682 έχουν βγει από τα νοσοκομεία όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, ενώ 214 νοσηλεύονται ακόμα για να ξεπεράσουν τα προβλήματα που τους προέκυψαν.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων, Anadolu, στην περιοχή ως το πρωί της Κυριακής (1/11) είχαν γίνει 850 μετασεισμοί, με τους 40 από αυτούς να είναι πάνω από 4 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ.

Μάχη με το χρόνο δίνουν οι διασώστες

Η Σμύρνη καταγράφει τις βαρύτερες απώλειες από τον σεισμό, με πολλά κτίρια να έχουν καταρρεύσει και ανθρώπους να έχουν ανασυρθεί ζωντανοί από τα ερείπια. Τα σωστικά συνεργεία δίνουν μάχη με τον χρόνο για τον εντοπισμό και τον απεγκλωβισμό τυχόν επιζώντων που μπορεί να βρίσκονται κάτω από συντρίμμια πολυκατοικιών οι οποίες έχουν καταρρεύσει.

Ο αριθμός των εγκλωβισμένων παραμένει άγνωστος και όσο οι ώρες περνούν, τόσο χάνονται οι ελπίδες να σωθούν όσο το δυνατό περισσότερες ζωές. Σε κάθε περίπτωση, τα σωστικά συνεργεία συνεχίζουν να επιχειρούν ενώ το Σάββατο σε δηλώσεις που έκανε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, υποστήριξε πως θα στηρίξει στον μέγιστο βαθμό όλους τους πληγέντες.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Γενικό lockdown: Τότε θα κλείσει όλη η Ελλάδα, αν δεν αποδώσουν τα νέα μέτρα - Η κρίσιμη ημερομηνία