ΚΟΣΜΟΣ

Λυών: Θρίλερ με τον δράστη της επίθεσης στον Έλληνα ιερέα - Πού στρέφονται οι έρευνες

Λυών: Θρίλερ με τον δράστη της επίθεσης στον Έλληνα ιερέα - Πού στρέφονται οι έρευνες

Ελεύθερος αφέθηκε το απόγευμα της Κυριακής (01/11) από την αστυνομία της Λυών ο ύποπτος που είχε συλληφθεί για την επίθεση στον ιερέα Νικόλαο Κακαβελάκη.

«Τον περίμεναν» δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο Δημήτρης Κακαβελάκης, ξάδελφος του ιερέα Νικόλαου Κακαβελάκη που δέχθηκε το Σάββατο (31/10) δύο πυροβολισμούς ενώ έκλεινε τον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου όπου ιερουργεί.

Παράλληλα, ανέφερε ότι ο πατήρ Νικόλαος σε λίγο καιρό θα ερχόταν στο Καστέλι.

Ο ελληνορθόδοξος ιερέας δέχθηκε δύο πυροβολισμούς γύρω στις 4 το απόγευμα τοπική ώρα και δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.

Η γαλλική Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη ενός υπόπτου το βράδυ του Σαββάτου (31/10), μόλις μερικές ώρες από την ένοπλη επίθεση κατά του ελληνικής καταγωγής ιερέα. Ωστόσο, ο άνδρας λίγες ώρες αργότερα αφέθηκε ελεύθερος.

«Κανένα στοιχείο» δεν συνηγορεί υπέρ της εμπλοκής του ανθρώπου αυτού στην υπόθεση, εξήγησε η εισαγγελία, προσθέτοντας ότι η κατάσταση της υγείας του δεν δικαιολογεί την παράταση της κράτησής του. Ο γιατρός που τον εξέτασε έκρινε ότι θα πρέπει να μεταφερθεί σε ψυχιατρική κλινική.

Ακόμα δεν έχουν ξεκαθαριστεί ποια είναι τα κίνητρα της ένοπλης επίθεσης. Ωστόσο, οι γαλλικές Αρχές δεν πιστεύουν ότι ήταν τρομοκρατικό χτύπημα.

«Δεν είναι ακόμη σαφές γιατί ο δράστης πυροβόλησε τον ιερέα», δήλωσε ο δήμαρχος της Λυών Γκρεγκορί Ντουσέ στη γαλλική τηλεόραση.

Πηγή προσκείμενη στους τοπικούς εισαγγελείς στη Λυών είπε ότι η εισαγγελία έχει ξεκινήσει έρευνα για απόπειρα δολοφονίας κατά του ιερέα.

gallia-iereas.jpg
«Δεν είναι ακόμη σαφές γιατί ο δράστης πυροβόλησε τον ιερέα», δήλωσε ο δήμαρχος της ΛυώνAP

Ποιος είναι ο Έλληνας ιερέας

Σύμφωνα με το ekriti.gr, ο π. Νικόλαος Κακαβελάκης έχει καταγωγή από τα Χανιά και είναι πατέρας δύο παιδιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες είναι Θεολόγος, ιστορικός και δίδασκε παράλληλα στο Πανεπιστήμιο της πόλης, μαθήματα Βυζαντινής Ιστορίας. Διέμενε εδώ και χρόνια στην γαλλική πόλη, με την οικογένειά του.

Πώς έγινε η αιματηρή επίθεση

Ο ορθόδοξος ιερέας, ο οποίος είναι ελληνικής καταγωγής, δέχτηκε δυο πυροβολισμούς. Ο δράστης σύμφωνα με πληροφορίες τον πυροβόλησε, την ώρα που ιερέας ετοιμαζόταν να κλείσει τον ιερό ναό.

Αμέσως μετά το περιστατικό, στο σημείο έσπευσαν ισχυρότατες δυνάμεις, που απέκλεισαν την περιοχή. Το υπουργείο Εσωτερικών σε tweet του ανέφερε πως το περιστατικό σημειώθηκε στον τομέα Jean-Mare στο 7ο διαμέρισμα στη Λυών.

Οι διασώστες που έφθασαν στον τόπο λίγα λεπτά αργότερα προσπάθησαν να σταματήσουν την αιμορραγία και να τον κρατήσουν στη ζωή ώστε να τον μεταφέρουν αμέσως στο νοσοκομείο.

Η απόπειρα δολοφονίας, συνέβη λίγες μόλις μέρες από την αποτρόπαια τρομοκρατική επίθεση σε εκκλησία της Νίκαιας.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Η επανάσταση ενός 17άρη: Από τον Οίκο Ρότσιλντ κόντρα στον ημίτρελο Ερντογάν - Ποιος είναι ο Μακρόν