ΚΟΣΜΟΣ

Αστέρι στη Λεωφόρο της Δόξας για τον Πολ Μακάρτνεϊ

Αστέρι στη Λεωφόρο της Δόξας για τον Πολ Μακάρτνεϊ

Το δικό του αστέρι στη Λεωφόρο της Δόξας στο Χόλιγουντ απέκτησε ο Πολ Μακάρτνεϊ και έγινε ο τελευταίος από τους Beatles που τιμήθηκε με αυτό τον τρόπο.

«Στο Λίβερπουλ, όταν είμαστε παιδιά και ακούγαμε τον Μπάντι Χόλι και όλους τους άλλους μεγάλους του ροκ εν ρολ, δεν θα φανταζόμουν ποτέ ότι θα ερχόταν αυτή η μέρα που θα αποκτούσα αστέρι στη Λεωφόρο της Δόξας. Θεωρούσα ότι ήταν κάτι αδύνατο να συμβεί. Αλλά να που είμαστε εδώ σήμερα. Δεν θα τα κατάφερνα χωρίς τα συγκεκριμένα τρία αγόρια, επομένως θέλω να ευχαριστήσω αυτά τα παιδιά, τον Τζον, τον Τζορτζ και τον Ρίνγκο», δήλωσε το 69χρονο πρώην «σκαθάρι».

Εκατοντάδες θαυμαστές του συγκροτήματος συγκεντρώθηκαν, κρατώντας αναμνηστικά αντικείμενα, για να δουν τον Μακάρτνεϊ να βραβεύεται για τα 50 χρόνια προσφοράς του στη βιομηχανία της μουσικής.

Το αστέρι του Μακάρτνεϊ τοποθετήθηκε έξω από το κτίριο της δισκογραφικής εταιρίας Capitol Records μαζί με εκείνα των υπόλοιπων μελών του θρυλικού συγκροτήματος, των Τζον Λένον, Τζορτζ Χάρισον και Ρίνγκο Σταρ.

Το 1998, οι Beatles τιμήθηκαν ως συγκρότημα με αστέρι στη Λεωφόρο της Δόξας, περισσότερα από 25 χρόνια μετά τη διάλυση του συγκροτήματος. Οι Λένον και Χάρισον απέκτησαν τα αστέρια τους αρκετά χρόνια μετά τον θάνατό τους, το 1980 και το 2001 αντίστοιχα, ενώ ο Σταρ απέκτησε το δικό του το 2010.