ΚΟΣΜΟΣ

Τρόμος στη Βιέννη: Επίθεση αυτοκτονίας και πυροβολισμοί σε συναγωγή - Πληροφορίες για νεκρό

Τρόμος στη Βιέννη: Επίθεση αυτοκτονίας και πυροβολισμοί σε συναγωγή - Πληροφορίες για νεκρό

Ανταλλαγή πυρών στο κέντρο της Βιέννης - Πληροφορίες για νεκρό.

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή τη στιγμή ανταλλαγή πυρών στο κέντρο της Βιέννης, ανέφερε η αυστριακή αστυνομία στο twitter, κάνοντας λόγο για αρκετούς τραυματίες, συμβουλεύοντας τους πολίτες να αποφύγουν την περιοχή.

Η εφημερίδα Falter, επικαλούμενη το υπουργείο Εσωτερικών, έκανε λόγο για έναν νεκρό.

Νωρίτερα η εφημερίδα Kronen Zeitung έκανε λόγο για επίθεση σε συναγωγή και για πυροβολισμούς.

Σύμφωνα με την εφημερίδα ο δράστης αυτοκτόνησε ανατινάζοντας ζώνη με εκρηκτικά.

Πληροφορίες κάνουν λόγο και για άλλους δράστες που διαφεύγουν.

Η αστυνομία ανέφερε στο tweet της ότι έχουν αναπτυχθεί όλες οι διαθέσιμες δυνάμεις της.

Η ισραηλινή θρησκευτική κοινότητας στην Αυστρία κάλεσε όλους τους Εβραίους πολίτες να μην εγκαταλείψουν τα διαμερίσματα ή τα σπίτια τους, σύμφωνα με την Kronen Zeitung.

Ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο Twitter και κοινοποίησε η εφημερίδα, δείχνει την αστυνομία σε δράση και ακούγονται επίσης πυροβολισμοί.

Η κατάσταση στη Γαλλία μετά τις επιθέσεις ισλαμιστών

Ο Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε χωρίς περιστροφές ότι η χώρα του δέχεται επίθεση από «ισλαμιστές τρομοκράτες». Πράγματι, στη Γαλλία αναβιώνει ο εφιάλτης της ισλαμικής τρομοκρατίας, η οποία έχει προκαλέσει ποταμό αίματος και στην πραγματικότητα ποτέ δεν σταμάτησε. Όπως είναι γνωστό, τον αποκεφαλισμό του καθηγητή, ακολούθησαν τρεις σχεδόν ταυτόχρονες επιθέσεις, με τη μία από αυτές να λαμβάνει χώρα στην καθολική μητρόπολη της Νίκαιας.

«Βρισκόμαστε σε πόλεμο με έναν εχθρό που βρίσκεται τόσο έξω, όσο και μέσα στην χώρα. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι θα υπάρξουν και άλλα τέτοιες φριχτές επιθέσεις», δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών. Οι δολοφονίες ώθησαν την κυβέρνηση να αυξήσει το επίπεδο συναγερμού για την τρομοκρατία στο μέγιστο επίπεδο «έκτακτης ανάγκης» και μάλιστα σε εθνικό επίπεδο. Αυτό, όμως, δεν αρκεί.
Σε μία προσπάθεια θωράκισης της χώρας και αποτροπής παρόμοιων επιθέσεων, ενισχύεται η ειδική Μονάδα Επέμβασης της Γαλλικής Χωροφυλακής (Groupe d' intervention de la Gendarmerie Nationale, GIGN), Το ίδιο συμβαίνει και με την επιχείρηση Sentinelle, την ανάπτυξη δηλαδή Γάλλων στρατιωτών με σκοπό την συνδρομή της αστυνομίας σε όλη τη γαλλική επικράτεια, ενώ αναλαμβάνεται δράση και εκτός γαλλικών συνόρων.

Στους ήδη υπάρχοντες 3.000 στρατιώτες προστίθενται άλλες 4.000, ώστε να φτάσουν συνολικά τις 7.000. Η επίλεκτη αυτή στρατιωτική ομάδα φέρει ειδικό εξοπλισμό, όπως αλεξίσφαιρα γιλέκα και πολυβόλα όπλα. Θα τοποθετηθούν έξω από χώρους λατρείας, σχολεία, τουριστικά αξιοθέατα και άλλα, με αποστολή τη φρούρησή τους και την αποτροπή τρομοκρατικών επιθέσεων.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονoϊός: Προς lockdown δύο ακόμα περιοχές της Ελλάδας – Τι θα γίνει με την Αττική