ΚΟΣΜΟΣ

Εκλογές ΗΠΑ 2020 αποτελέσματα: Η πολιτεία - «κλειδί» που θα κρίνει τον νικητή

Εκλογές ΗΠΑ 2020 αποτελέσματα: Η πολιτεία - «κλειδί» που θα κρίνει τον νικητή
AP PHOTOS

Εκλογές ΗΠΑ αποτελέσματα: Ο Εκτελεστικός Διευθυντής του Συμβουλίου Ελληνοαμερικανικής ηγεσίας ανέφερε ότι σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα θα έχουμε αποτελέσματα για πολιτείες όπως το Μίσιγκαν και η Πενσιλβάνια, ενώ για μερικές ημέρες δεν θα είναι σαφές το αποτέλεσμα για πολιτείες όπως η Βόρεια Καρολίνα και η Τζόρτζια.

Ο Έντι Ζεμενίδης, Εκτελεστικός Διευθυντής τουΣυμβουλίου Ελληνοαμερικανικής ηγεσίας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ για τις πολυαναμενόμενες αμερικανικές εκλογές, εξήγησε ότι ως πολιτεία - «κλειδί» για τον νικητή της εκλογικής αναμέτρησης βλέπει την Φλόριντα.

«Δεν περιμένω πολλά απόψε, αύριο το πρωί θα έχουμε πιο ξεκάθαρη εικόνα, εκτός κι αν έχουμε μεγάλη νίκη του Μπάιντεν, αν π.χ. κερδίσει την Φλόριντα τελείωσε τα παιχνίδι», τονίζει.

Όπως επεσήμανε ο κ. Ζεμενίδης, είναι γνωστό πως σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα θα έχουμε αποτελέσματα για πολιτείες όπως το Μίσιγκαν και η Πενσιλβάνια ενώ για μερικές μέρες δεν θα είναι σαφές το αποτέλεσμα για πολιτείες όπως η Βόρεια Καρολίνα και η Τζόρτζια.

Σύμφωνα με τον ίδιο, μεγάλη σημασία θα πρέπει να δοθεί επιπρόσθετα σε πολιτείες στρατηγικής σημασίας για την εκλογική αναμέτρηση, οι οποίες και απασχολούν τους Δημοκρατικούς, καθώς σε αυτές κατέγραψαν ήττες στην εκλογική αναμέτρηση του 2016.

«Αυτό που θα ήθελα να δω είναι πόσοι ψήφισαν σε συγκεκριμένες περιοχές π.χ. στα προάστια και μέσα στο Ντιτρόιτ, γιατί εκεί έχασε τα παιχνίδι η Χίλαρι το 2016» είπε ο κ. Ζεμενίδης προσθέτοντας πως το ίδιο έγινε και στην πόλη του Μιλγουώκι ενώ θα πρέπει να δώσουμε έμφαση και στο τι θα γίνει και στην Ατλάντα.

Αναφορικά, με την επιμονή του Ντόναλτ Τραμπ να κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για ενδεχόμενη νοθεία των αποτελεσμάτων από τις επιστολικές ψήφους αλλά και για το ποια είναι ταυτόχρονα η ασπίδα και των Δημοκρατικών σε περίπτωση που αυτό το σενάριο ήταν υπαρκτό, ο Εκτελεστικός Διευθυντής του Συμβουλίου Ελληνοαμερικανικής ηγεσίας, τονίζει πως oι Υπουργοί Προεδρίας της Κυβέρνησης σε όλες τις Πολιτείες έχουν ως ρόλο τους να διασφαλίζουν την διαδικασία.

«Φυσικά και η ομάδα του Μπάιντεν και η ομάδα του Τραμπ έχουν μαζέψει ολόκληρες ομάδες δικηγόρων» πρόσθεσε ο κ. Ζεμενίδης εξηγώντας πως οι δύο υποψήφιοι έχουν δημιουργήσει ένα ανάλογο δίκτυο συνεργατών το οποίο μεριμνά και ελέγχει ώστε η όλη διαδικασία να γίνεται απρόσκοπτα και βάσει νόμου.

Δείτε το ρεπορτάζ:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown στην Αττική: «Πατάει το κουμπί» ο Μητσοτάκης - Η πιθανή ημερομηνία