ΚΟΣΜΟΣ

Αμερικανικές εκλογές 2020: Δείτε εδώ LIVE τα αποτελέσματα

Αμερικανικές εκλογές 2020: Δείτε εδώ LIVE τα αποτελέσματα

Εκλογές ΗΠΑ 2020 - Αποτελέσματα: «Κόκκινο» χτυπά η αγωνία όσο προχωράει η καταμέτρηση των ψήφων - Θα είναι ξανά ο Ντόναλντ Τραμπ ένοικος του Λευκού Οίκου ή ο Τζο Μπάιντεν θα κάνει την ανατροπή;

Ο Ντόναλντ Τραμπ προέβλεψε σήμερα «μεγάλη νίκη» για τον ίδιο στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές, υποσχόμενος να κάνει δηλώσεις τη νύκτα της Τρίτης προς την Τετάρτη (ώρα ΗΠΑ) ενώ ο δημοκρατικός αντίπαλός του Τζο Μπάιντεν υποστήριξε πως θα «κερδίσει» αυτή την κούρσα, η οποία εξακολουθεί να είναι στήθος με στήθος.

Δείτε live τα αποτελέσματα - Πώς διαμορφώνεται ο χάρτης των ΗΠΑ

Πότε θα ξέρουμε τα αποτελέσματα

Για να εκλεγεί κάποιος πρόεδρος, ένας υποψήφιος πρέπει να κερδίσει τουλάχιστον 270 από τις ψήφους αυτού που αποκαλείται «κολλέγιο των εκλεκτόρων». Κάθε πολιτεία διαθέτει έναν συγκεκριμένο αριθμό εκλεκτόρων βασισμένη εν μέρει στον πληθυσμό της.

Αυτό το σύστημα εξηγεί γιατί είναι πιθανό ένας υποψήφιος να κερδίσει την πλειοψηφία των ψήφων αλλά να χάσει στις εκλογές – όπως ακριβώς συνέβη με τη Χίλαρι Κλίντον το 2016.

Ένας στους δέκα ψηφοφόρους ψήφισε για πρώτη φορά.

Ένας στους δέκα Αμερικανούς ψηφοφόρους δήλωσε ότι ψήφισε για πρώτη φορά, με το ποσοστό αυτό των νέων ψηφοφόρων να είναι περίπου το ίδιο με το 2016, σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης (Edison Research Voter Poll).

Επτά στους δέκα ψηφοφόρους δήλωσαν ότι φορούν μάσκα προσώπου σε δημόσιους χώρους επειδή αυτό αποτελεί «ευθύνη για την προστασίας της δημόσιας υγείας».

Από την άλλη μεριά, τρεις στους δέκα ψηφοφόρους βλέπουν τη χρήσης της μάσκας ως προσωπική επιλογή, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ίδιας δημοσκόπησης.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Εκλογές ΗΠΑ 2020 - Αποτελέσματα: Τραμπ - «Κερδίζουμε παντού - Θα πάμε στο Ανώτατο Δικαστήριο»