ΚΟΣΜΟΣ

Εκλογές ΗΠΑ 2020: Θρίλερ δίχως τέλος για Τραμπ-Μπάιντεν – Αυτή η πολιτεία θα κρίνει τον νικητή

Εκλογές ΗΠΑ 2020: Θρίλερ δίχως τέλος για Τραμπ-Μπάιντεν – Αυτή η πολιτεία θα κρίνει τον νικητή

Εκλογές ΗΠΑ - 2020: : Σε θρίλερ δίχως τέλος εξελίσσεται η καταμέτρηση ψήφων στις ΗΠΑ για την εκλογή προέδρου με τον  Ντόναλντ Τραμπ και τον Τζο Μπάιντεν να κοιτούν πλέον στην μία πολιτεία στην οποία απέχουν ελάχιστες χιλιάδες ψήφους!

Η κατάσταση στις ΗΠΑ επιβεβαίωσε τα πιο ακραία σενάρια τα οποία ήθελαν τα 24ωρα να περνούν και πρόεδρος να μην έχει ξεκαθαρίσει ποιος θα είναι, τόσο λόγω της καθυστέρησης καταμέτρησης όσο και λόγω των απειλών για δικαστικές προσφυγές, έναν χορό που προανήγγειλε πως θα ανοίξει ο ίδιος ο Ντόναλντ Τραμπ.

Από εκεί και έπειτα, όμως, αυτή την στιγμή οι υποψήφιοι μένουν να παρατηρούν συνολικά πέντε εκλογικές περιφέρειες με μία ωστόσο να είναι αυτή που θα κρίνει τον νικητή.

Η εικόνα του χάρτη των ΗΠΑ μέχρι τις 08:30 ώρα Ελλάδος είναι η παρακάτω.

Στον χάρτη λοιπόν βλέπουμε πως ο Τζο Μπάιντεν ο οποίος έχει εξασφαλίσει 264 εκλέκτορες μετά και την νίκη του σε Ουισκόνσιν και Μίσιγκαν που ήλθε μάλιστα από ανατροπή, οι τέσσερις πολιτείες που αναμένεται το αποτέλεσμα είναι η Πενσυλβάνια, η Τζώρτζια η Βόρεια Καρολίνα, η Αλάσκα και η Νεβάδα.

Ωστόσο, παρά το γεγονός πως Πενσυλβάνια, Τζώρτζια, η Αλάσκα και η Βόρεια Καρολίνα προβλέπεται πως θα «πάνε» στον Ντόναλντ Τραμπ, η Νεβάδα είναι αυτή που θα κρίνει ποιος θα είναι ο επόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ.

Αυτό συμβαίνει όχι μόνο γιατί δίνει τους πολυπόθητους 6 εκλέκτορες τους οποίους θέλει ο δημοκρατικός υποψήφιος για να συγκεντρώσει 270, αλλά επειδή η καταμέτρηση των ψήφων εξελίσσεται σε πραγματικό θρίλερ.

Η διαφορά μάλιστα είναι τόσο μικρή σε σημείο, στις 08:30 ώρα Ελλάδος, ο Τζο Μπάιντεν να προηγείται έχοντας λάβει 588.252 ψήφους ενώ ακολουθεί ο Ντόναλντ Τραμπ με 580.605 ψήφους. Ο δρόμος είναι μακρύς και τα συμπεράσματα είναι μη ασφαλή ακόμα αφού η καταμέτρηση είναι στο 75%.

Ο Τραμπ τα θέλει όλα για όλα

Σύμφωνα με τα παραπάνω δεδομένα, ο Ντόναλντ Τραμπ θα βγει πρόεδρος μόνον εάν κερδίσει την Νεβάδα. Αυτό συμβαίνει γιατί ακόμη κι αν του κατοχυρωθούν όλες οι άλλες πολιτείες στις οποίες προηγείται, τότε θα έχει συγκεντρώσει 268 εκλέκτορες δηλαδή δύο λιγότερους απ’ όσους θέλει για να γίνει πρόεδρος.

Τα τελικά αποτελέσματα σύμφωνα με τις τοπικές αρχέςδεν θα είναι πάντως γνωστά πριν από την Πέμπτη το πρωί (τοπική ώρα) ήτοι μεσημέρι Ελλάδος.

Τούτων δοθέντων η Νεβάδα είναι η Πολιτεία που βγάζει πρόεδρο!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: Πώς φτάσαμε στην απόφαση - Το παρασκήνιο που αποκάλυψε το Newsbomb.gr