ΚΟΣΜΟΣ

Εκλογές ΗΠΑ - Αποτελέσματα: Oι τέσσερις καθοριστικές πολιτείες - Νέο μήνυμα Μπάιντεν

Εκλογές ΗΠΑ - Αποτελέσματα: Oι τέσσερις καθοριστικές πολιτείες -  Νέο μήνυμα Μπάιντεν
AP PHOTOS

Εκλογές ΗΠΑ - 2020: Τέσσερις είναι οι πολιτείες - «κλειδιά» για την εκλογή του νέου προέδρου, με τον Τζο Μπάιντεν να απέχει μόλις έξι εκλέκτορες από το να γίνει ο 46ος ηγέτης των ΗΠΑ.

Μία «ανάσα» από το Λευκό Οίκο βρίσκεται ο πρώην αντιπρόεδρος, ο οποίος έκανε νέο ρεκόρ ψήφων ως Αμερικανός προεδρικός υποψήφιος. «Κάθε ψήφος πρέπει να καταμετρηθεί» ήταν το μήνυμα του Τζο Μπάιντεν στο Twitter την Πέμπτη. Στο tweet του Μπάιντεν εμφανίζεται βίντεο με Αμερικανούς που προσήλθαν στις κάλπες.

Ο Μπάιντεν προηγείται στη Νεβάδα και την Αριζόνα, ενώ σε θρίλερ εξελίσσεται η ψηφοφορία στην Τζόρτζια, καθώς ο Τραμπ είναι μπροστά, αλλά η διαφορά δεν ξεπερνά πια τις 18.000 ψήφους. Αργότερα την Πέμπτη, θα γίνει γνωστό και σε ποιες περιοχές - όπως η Ατλάντα και τα προάστια της - οι Δημοκρατικοί και ο Μπάιντεν θεωρείται ότι έχουν πλεονέκτημα.

Στην Πενσιλβάνια, το αποτέλεσμα είναι αμφίβολο, ωστόσο ο Μπάιντεν μειώνει τη διαφορά με τον Τραμπ. Οι επιστολικές ψήφοι συνεχίζουν να καταμετρώνται έως την Παρασκευή.

Οι ελπίδες του προέδρου Τραμπ για 270 εκλέκτορες μειώθηκαν σημαντικά την Τετάρτη με το επιτελείο του να προσφεύγει δικαστικά σε πολιτείες «κλειδιά» που κέρδισε πριν από τέσσερα χρόνια, συμπεριλαμβανομένων των Ουισκόνσιν και Μίσιγκαν, οι οποίες τώρα δίνουν προβάδισμα στον Δημοκρατικό Μπάιντεν.

Σύμφωνα με το Λευκό Οίκο, ο δρόμος για τις 270 εκλεκτορικές ψήφους περνάει από την Πενσιλβάνια, την Αριζόνα και τη Τζόρτζια.

Στη Τζόρτζια απομένουν περί που 50.000 ψηφοδέλτια προς καταμέτρηση, σύμφωνα με τις αρχές της πολιτείας. 140.000 επιστολικές ψήφοι απομένουν να καταμετρηθούν στην κομητεία Φιλαδέλφεια της Πενσιλβάνια.

Με tweet του ο Ντόναλντ Τραμπ καλεί να σταματήσει η καταμέτρηση των ψήφων.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

13033 - Sms μετακίνηση: Οι βεβαιώσεις που πρέπει να έχετε μαζί σας