ΚΟΣΜΟΣ

Μέτρα κατά της χρήσης ναζιστικών συμβόλων στο στρατό των ΗΠΑ

Μέτρα κατά της χρήσης ναζιστικών συμβόλων στο στρατό των ΗΠΑ

Μέτρα δεσμεύθηκε να λάβει ο αμερικανικός στρατός ώστε οι στρατιώτες του να μην χρησιμοποιούν ρατσιστικά ή αντισημιτικά σύμβολα, μετά από τη δημοσιοποίηση φωτογραφίας, η οποία απεικονίζει πεζοναύτες να ποζάρουν δίπλα σε σημαία των SS.

«Τα ρατσιστικά και τα αντισημιτικά σύμβολα δεν έχουν απολύτως καμία θέση μεταξύ των ανδρών και των γυναικών των αμερικανικών δυνάμεων», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Τζορτζ Λιτλ.

Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Λίον Πανέτα «ζήτησε από το σώμα των πεζοναυτών να ερευνήσει το θέμα και να λάβει τα απαραίτητα μέτρα», πρόσθεσε ο Λιτλ.

Η διοίκηση της στρατιωτικής βάσης Πέντλετον στην Καλιφόρνια είχε ανακοινώσει πως τα μέλη της ομάδας πεζοναυτών που πόζαραν πλάι στο ναζιστικό σύμβολο δέχθηκαν επίπληξη αλλά δεν θα αντιμετωπίσουν ποινικές ή διοικητικές κυρώσεις.

Πάντως ούτε ο Πανέτα ούτε ο Έιμος σχολίασαν το γεγονός ότι οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση πεζοναύτες δεν τιμωρήθηκαν.

Η έρευνα «κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι πεζοναύτες στη φωτογραφία δεν γνώριζαν ότι αυτό το σύμβολο συνδέεται με το Ολοκαύτωμα και τις φρικαλεότητες που σχετίζονται με τη ναζιστική Γερμανία», επεσήμανε από τη μεριά του ο διοικητής των πεζοναυτών στρατηγός Τζέιμς Έιμος.