ΚΟΣΜΟΣ

Εκλογές ΗΠΑ 2020: Ο Τραμπ επιμένει ότι θα είναι ο νικητής – Θα μιλήσουν οι νομικοί του εκπρόσωποι

Εκλογές ΗΠΑ 2020: Ο Τραμπ επιμένει ότι θα είναι ο νικητής – Θα μιλήσουν οι νομικοί του εκπρόσωποι
Ο Ντόναλντ Τραμπ επιμένει πως δεν έχει τελειώσει τίποτα στις αμερικανικές εκλογές
AP Images

Εκλογές ΗΠΑ: Μέσα από το Twitter ο Ντόναλντ Τραμπ υποστήριξε για ακόμα μια φορά πως θα είναι ο νικητής των αμερικανικών εκλογών ενώ επιβεβαίωσε πως θα υπάρξει συνέντευξη Τύπου της νομικής του ομάδας.

Ο Τζο Μπάιντεν είναι ένα βήμα από τον Λευκό Οίκο και ετοιμάζεται να γίνει ο 46ος πρόεδρος των ΗΠΑ καθώς έχει συγκεντρώσει 264 εκλέκτορες και του απομένουν μόλις έξι έτσι ώστε να φτάσει στον κομβικό αριθμό των 270 και να κερδίσει τη διαδικασία.

Αυτό θα συμβεί αν επικρατήσει σε μια από τις πολιτείες που ακόμα δεν έχουν εκδώσει τελικό αποτέλεσμα, με τον Ντόναλντ Τραμπ ωστόσο να επιμένει για αδιαφανείς διαδικασίες στη διάρκεια των εκλογών και να έχει ξεκινήσει νομικό αγώνα προκειμένου να δικαιωθεί.

Ο απερχόμενος πρόεδρος με συνεχή μηνύματα στο Twitter επιμένει πως έχουν συμβεί παράνομες διαδικασίες στη διάρκεια της καταμέτρησης σε πολλές πολιτείες, ενώ παράλληλα υπογραμμίζει πως αυτός θα είναι ο νικητής των εκλογών των ΗΠΑ και η επικράτησή του του θα είναι τεράστια κυρίως λόγω όλων όσων έχει αναφέρει για τον «πόλεμο» που έχει δεχθεί όπως υποστηρίζει.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Ντόναλντ Τραμπ επιβεβαίωσε ότι θα διεξαχθεί τελικά συνέντευξη Τύπου από τη νομική του ομάδα. Αυτή θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα (ώρα Ελλάδας) του Σαββάτου (7.11) και αναμένεται να υπάρξει ενημέρωση για τις διαδικασίες που έχουν ακολουθηθεί.

Η εκστρατεία των Ρεπουμπλικάνων έχει ήδη προσβάλει τη διαδικασία σε αρκετές πολιτείες και σε κάποιες από αυτές, όπως η Τζόρτζια, είναι πιθανό να διεξαχθεί επανακαταμέτρηση. Η συνέντευξη Τύπου αναμένεται να πραγματοποιηθεί στην Φιλαντέλφια.

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί πως το Twitter συνεχίζει να τοποθετεί την ειδική σήμανση, που αφορά πολιτικό λόγο και θέματα των εκλογών των ΗΠΑ με την πιθανότητα να μην είναι πιστοποιημένα αποτελέσματα ή να είναι fake news, στις αναρτήσεις του Ντόναλντ Τραμπ.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: Δυσάρεστη έκπληξη για όσους έφυγαν από την Αθήνα - Έρχονται τσουχτερά πρόστιμα