ΚΟΣΜΟΣ

Ακραία πρόκληση Ερντογάν: Θα πάω για πικνίκ στα Βαρώσια

Ακραία πρόκληση Ερντογάν: Θα πάω για πικνίκ στα Βαρώσια
Νέες προκλήσεις από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
AP Images

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε δηλώσεις που έκανε υποστήριξε πως μαζί με τον Ντεβλέτ Μπαχτσελί, ηγέτη του ακροδεξιού κόμματος MHP της Τουρκίας, θα βρεθεί στις 15 Νοεμβρίου στα Βαρώσια για να κάνει πικνίκ.

Στο Καραμάνμαρας βρέθηκε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και φρόντισε να προχωρήσει για ακόμα μια φορά σε ακραίες δηλώσεις. Ο Τούρκος πρόεδρος σχολίασε όλες τις ενέργειες που έχει κάνει η Άγκυρα σε Συρία, Ιράκ, Λιβύη και Ανατολική Μεσόγειο τονίζοντας πως υπερασπίζεται το δίκαιο.

Ο «σουλτάνος» αναφέρθηκε στη συνέχεια στο ψευδοκράτος και «αποθέωσε» τον Ερσίν Τατάρ που πρόσφατα εκλέχθηκε πρόεδρος.

Μάλιστα, φρόντισε να κορυφώσει τις προκλήσεις του λέγοντας πως μαζί με τον Ντεβλέτ Μπαχτσελί στις 15 Νοεμβρίου θα βρεθεί στα Βαρώσια για να κάνει… πικνίκ.

Νέες εμπρηστικές δηλώσεις, προς τέρψιν των ακροατών του, έκανε ο Τούρκος πρόεδροςAP Images

«Ιδού τώρα δόξα τω Θεώ έγιναν εκλογές στην βόρεια Κύπρο. Και ως αποτέλεσμα αυτών των εκλογών, ναι, έγινε πρόεδρος ένας αδελφός μας που αγαπάει την Τουρκία, που αποδέχτηκε την Τουρκία. Και πρώτα ο Αλλάχ θα ξεκινήσει μια νέα διαδικασία στην Κύπρο», σχολίασε ο Ερντογάν και πρόσθεσε:

«Στις 15 του μήνα εμείς ως Συμμαχία Δημοκρατίας, πρώτα ο Αλλάχ, μαζί με τον κ. Μπαχτσελί και τις αντιπροσωπείες μας θα είμαστε στην βόρεια Κύπρο. Θα συμμετάσχουμε στις τελετές εκεί. Και μετά τις τελετές θα κάνουμε όλοι μαζί πίκνικ στην περίκλειστη πόλη των Βαρωσίων».

Κλείνοντας, κορυφώνοντας το… μπαράζ προκλήσεων, ο «σουλτάνος» τόνισε: «Και μαζί με τους αδελφούς μας στη βόρεια Κύπρο θα προβάλουμε αναβιώνοντας εκεί με την παρουσία μας τους δεσμούς της μητέρας πατρίδας με την μικρή πατρίδα. Υπάρχει ανάγκη γι’ αυτό. Και αυτό καθυστέρησε. Και αυτό πρώτα ο Αλλάχ θα γίνει πάλι. Αν δεν κάναμε όλα αυτά θα μπορούσαμε εμείς να κοιτάξουμε στα μάτια τον λαό μας;»

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: «Γονάτισε» όλη η χώρα - Τραγική κατάσταση σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Δράμα