ΚΟΣΜΟΣ

Εκλογές ΗΠΑ: Νέες δηλώσεις περί νοθείας από τον Τραμπ - Εμμένει στην επανακαταμέτρηση

Εκλογές ΗΠΑ: Νέες δηλώσεις περί νοθείας από τον Τραμπ - Εμμένει στην επανακαταμέτρηση
AP Photo

Εκλογές ΗΠΑ - 2020: Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν καταθέτει τα «όπλα». Μέσω του twitter, συνεχίζει να αμφισβητεί το αποτέλεσμα της κάλπης.

Οι τελευταίες αναρτήσεις του Ρεπουμπλικανού -απερχόμενου όπως όλα δείχνουν- πρόεδρου των ΗΠΑ, εστιάζουν στην επανακαταμέτερηση ψήφων σε πολιτείες-κλειδιά.

«Έχει γίνει παρέμβαση σε μεγάλο μέρος της ψηφοφορίας. Μείνετε συντονισμένοι», αναφέρει σε ένα από τα σχόλιά του στο Τwitter o Τραμπ.

«Η Νεβάδα αποδεικνύεται βόθρος ψεύτικων ψήφων. Ο δικηγόρος Άνταμ Λασάλτ ανακαλύπτει στοιχεία που όταν κυκλοφορήσουν θα σοκάρουν», έγραψε ο Τραμπ. Υπενθυμίζεται ότι η Νεβάδα ήταν μια από τις πολιτείες-κλειδιά που έδωσαν τη νίκη στον Τζο Μπάιντεν.

«Σε πολύ καλό δρόμο βρίσκεται το Ουισκόνσιν. Χρειάζεται λίγος χρόνος για την αποκατάσταση της νομιμότητας», έγραφε σε ένα ακόμη tweet του ο Ντόναλντ Τραμπ.

Το σχόλιο για την Πενσιλβάνια -όπως και αυτό για τη Νεβάδα-, που προκάλεσε την αντίδραση του Twitter, με την εμφάνιση ειδικού πλαισίου περί αμφιβόλου εγκυρότητας ανάρτηση, αναφέρει τα εξής: «Η Πενσιλβάνια μάς εμπόδισε από το να παρακολουθήσουμε τη διαδικασία καταμέτρησης ψήφων. Πρόκειται για κάτι ασύλληπτο και παράνομο».

Να σημειωθεί ότι πριν από λίγες ημέρες ο Τραμπ προσέφυγε στο Ανώτατο Δικαστήριο της πολιτείας αμφισβητώντας το αποτέλεσμα της κάλπης.

Στο «στόχαστρο» του Ρεπουμπλικανού προέδρου μπήκε και Τζόρτζια, για την οποία αποφασίστηκε επανακαταμέτρηση ψήφων.

«Η Τζόρτζια θα δώσει τη μεγάλη προεδρική νίκη, όπως συνέβη τη βραδιά των εκλογών», σημείωσε ο Τραμπ που δεν αποδέχεται την ήττα του.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Ραγδαίες εξελίξεις με τα SMS στο 13033: Έρχεται «κόφτης» στους κωδικούς μετά το… ρεκόρ άθλησης!