ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία - Παραίτηση Άλμπαϊρακ: Οι γροθιές στο κατώφλι του Ερντογάν και το παρασκήνιο στην Αγκυρα

Τουρκία - Παραίτηση Άλμπαϊρακ: Οι γροθιές στο κατώφλι του Ερντογάν και το παρασκήνιο στην Αγκυρα

Το γεγονός ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έδειξε επί της ουσίας την πόρτα της εξόδου από το υπουργείο Οικονομικών στον γαμπρό του Μπεράτ Αλμπαϊράκ αποτελεί ομολογία της δύσκολης κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει η τουρκική οικονομία, εκτιμούν Τούρκοι αναλυτές.

Παράλληλα, σύμφωνα με το cnn.gr, όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι στην Άγκυρα βρίσκονται σε εξέλιξη έντονες πολιτικές διεργασίες, που αλλάζουν τις ισορροπίες εντός του κυβερνώντος κόμματος, με την παραίτηση του Άλμπαϊράκ να αξιολογείται και σε αυτό το πλαίσιο.

Τη Δευτέρα, μία ημέρα μετά την παραίτηση, ένας βουλευτής του ακροδεξιού κόμματος IYI, ο Αϊτούν Τσιράι, αποκάλυψε δημόσια αυτό που φημολογείτο εδώ και καιρό στους πολιτικούς διαδρόμους. Με ανάρτησή του στο Twitter, ο Τσιράι υποστήριξε ότι ο νέος κεντρικός τραπεζίτης, Νατζί Άγμπαλ, πήγε στο προεδρικό μέγαρο για να ενημερώσει τον πρόεδρο Ερντογάν ότι έχουν εξαντληθεί τα αποθέματα της Κεντρικής Τράπεζας. Κατόπιν τούτου εκλήθη στο προεδρικό μέγαρο ο Αλμπαϊράκ, αλλά δεν έγινε δεκτός από τον πεθερό του. Στην έξοδο, Αλμπαϊράκ και Αγμπάλ συναντήθηκαν και η φιλονικία κατέληξε σε γροθιές.

Διαβλάστε περισσότερα στο: cnn.gr

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Σούπερ Μάρκετ: Αυτά είναι τα προϊόντα που απαγορεύεται να πωλούν από την Τετάρτη