ΚΟΣΜΟΣ

Μπάιντεν: Τίποτε δεν θα σταματήσει τη μετάβαση εξουσίας

Μπάιντεν: Τίποτε δεν θα σταματήσει τη μετάβαση εξουσίας
AP

Οι δηλώσεις Μπάιντεν έγιναν κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στο Ντέλαγουερ.

Ο εκλεγμένος πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε σήμερα πως τίποτε δεν πρόκειται να σταματήσει την μετάβαση εξουσίας στις ΗΠΑ, μετά την εκλογική του νίκη, τονίζοντας πως ενημερώνει τους παγκόσμιους ηγέτες στις τηλεφωνικούς του συνομιλίες ότι «η Αμερική επέστρεψε».

Ο Μπάιντεν επισήμανε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο προπύργιο του στο Γουίλμινγκτον στο Ντέλαγουερ ότι συνομίλησε με έξι παγκόσμιους ηγέτες. «Τους είπα ότι η Αμερική επέστρεψε», «η Αμερική δεν είναι μόνη της πλέον».

Η αντίδρασή τους ήταν πολύ «ενθουσιώδης (...), οπότε έχω εμπιστοσύνη ότι θα καταφέρουμε να αποκαταστήσουμε τον σεβασμό που απολάμβανε πριν η Αμερική», σημείωσε.

Παράλληλα είπε πως η μετάβαση εξουσίας βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη παρά την άρνηση του νυν προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να αποδεχθεί το εκλογικό αποτέλεσμα, αναφέροντας πως ελπίζει να προτείνει ονόματα υποψηφίων για κάποια υπουργεία έως την Ημέρα των Ευχαριστιών (Thanksgiving), στις 26 Νοεμβρίου. Χαρακτήρισε «ντροπή» το γεγονός ότι ο Τραμπ δεν παραδέχεται την ήττα του.

Όταν ένας δημοσιογράφος τον ρώτησε τι θα έλεγε στον Ρεπουμπλικάνο πρόεδρο αν αυτός παρακολουθεί τη συνέντευξη Τύπου, ο Μπάιντεν κοίταξε την κάμερα και χαμογελώντας είπε: «Κύριε πρόεδρε ανυπομονώ να μιλήσω μαζί σας».

Νωρίτερα, ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε στον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν ότι θέλει να δώσει «νέα ώθηση στις διμερείς και διατλαντικές σχέσεις», κυρίως μέσω του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίες συχνά κακοποιήθηκαν από τον Ντόναλντ Τραμπ.

Κατά τη διάρκεια της πρώτης τους τηλεφωνικής συνομιλίας, οι δύο άνδρες μίλησαν για τη μελλοντική τους συνεργασία στην καταπολέμηση της πανδημίας και για την «απειλή της κλιματικής αλλαγής» καθώς και για «την ασφάλεια και την ανάπτυξη στην Αφρική», σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η ομάδα μετάβασης του Δημοκρατικού νεοεκλεγέντα προέδρου.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: Εφιάλτης σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Λάρισα - Όλη η Ελλάδα μολυσμένη