ΚΟΣΜΟΣ

Νέο «χαστούκι» Τραμπ σε Ερντογάν - Στο περιθώριο ο διαταραγμένος Σουλτάνος

Νέο «χαστούκι» Τραμπ σε Ερντογάν - Στο περιθώριο ο διαταραγμένος Σουλτάνος

Νέο "χτύπημα” για τον Τούρκο Πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αποτελεί η επικείμενη δεκαήμερη περιοδεία του Αμερικανού Υπουργού Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο, σε 7 χώρες της Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής, κατά την οποία θα επισκεφθεί μεταξύ άλλων και την Κωνσταντινούπολη, όπου όμως δεν θα έχει επαφές με Τούρκους επισήμους.

Η περιοδεία θα διαρκέσει από τις 13 έως τις 23 Νοεμβρίου, σύμφωνα με ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Το πρόγραμμα της περιοδείας - η οποία ξεκινά από τη Γαλλία - έχει ως δεύτερο σταθμό την Κωνσταντινούπολη, όπου περιλαμβάνει μόνο συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο κι όχι επαφές με Τούρκους επίσημους.

"Μετά το Παρίσι, ο Υπουργός Πομπέο θα ταξιδέψει στην Κωνσταντινούπολη της Τουρκίας για να συναντηθεί με τον Παναγιότατο Οικουμενικό Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Βαρθολομαίο Ι, για να συζητήσει θρησκευτικά θέματα στην Τουρκία και την περιοχή και να προωθήσει την ισχυρή στάση μας για τη θρησκευτική ελευθερία σε όλο τον κόσμο", αναφέρει σε δήλωσή του ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου, Κέιλ Μπράουν.

Στη Γεωργία, που είναι ο τρίτος σταθμός της περιοδείας, πέραν των συναντήσεων με την πολιτική ηγεσία της χώρας, θα έχει συνάντηση με τον προκαθήμενο της Γεωργιανής Ορθόδοξης Εκκλησίας Πατριάρχη Ηλία.

Θα επισκεφθεί επίσης το Ισραήλ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Κατάρ και τη Σαουδική Αραβία.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Εκτός ελέγχου η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη - Εισήγηση για καθολικό lockdown