ΚΟΣΜΟΣ

Εκλογές ΗΠΑ: Παραδέχτηκε την ήττα του ο Τραμπ - «Κέρδισε ο Μπάιντεν τις εκλογές νοθείας»

Εκλογές ΗΠΑ: Παραδέχτηκε την ήττα του ο Τραμπ - «Κέρδισε ο Μπάιντεν τις εκλογές νοθείας»

Εκλογές ΗΠΑ – Αποτελέσματα:  Η πρώτη ανάρτηση του Αμερικανού προέδρου που κάνει λόγο για «ήττα» - «Νίκησε γιατί οι εκλογές νοθεύτηκαν», αναφέρει ο Τραμπ στο tweet του - Kατηγόρησε την εταιρεία που είναι υπεύθυνη για τα μηχανήματα καταμέτρησης των ψήφων

Tην ήττα του από τον υποψήφιο των Δημοκρατικών και πλέον εκλεγμένο Πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν παραδέχεται, με ανάρτησή του στο Twitter ο απερχόμενος Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

O Τραμπ μάλιστα, κατηγόρησε την εταιρεία που είναι υπεύθυνη για τα μηχανήματα καταμέτρησης των ψήφων (Dominion Voting Systems Corporation) ότι δεν το έπραξε σωστά, λέγοντας ότι ελέγχεται από τους Δημοκρατικούς της Ριζοσπαστικής Αριστεράς.

«Νίκησε γιατί οι εκλογές νοθεύτηκαν. Δεν επιτράπηκαν παρατηρητές, οι ψήφοι συγκεντρώθηκαν από την ιδιωτική εταιρεία από τη Ριζοσποαστική Αριστερά, με κακή φήμη και εξοπλισμό, ότι δεν προκρίθηκα ούτε για το Τέξας (το οποίο κέρδισα άνετα), ψεύτικα και σιωπηλά μέσα ενημέρωσης και άλλα» έγραψε ο Τραμπ.

Άγριο ξύλο σε πορεία οπαδών του Τραμπ

Οπαδοί του Ντόναλντ Τραμπ διαδήλωσαν στην Ουάσιγκτον και συγκρούστηκαν με το κίνημα antifa το οποίο κατηγορεί ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ ότι ευθύνεται για την ήττα του αλλά και την προπαγάνδα εναντίον του.

Τα επεισόδια ήταν εκτεταμένα, η Αστυνομία δυσκολεύτηκε να επιβάλλει την τάξη και υπήρξαν δεκάδες τραυματισμοί εκατέρωθεν. Δεν είναι λίγοι οι πολιτικοί αναλυτές που θεωρούν ότι όσο περνούν οι μέρες και φτάνουμε στα μέσα του Γενάρη, οπότε και θα αναλάβει την εξουσία ο νεοεκλεγείς Τζο Μπάιντεν οι συγκρούσεις μεταξύ των δύο πόλων θα εντείνονται κι εκφράζονται φόβοι πρωτόγνωρες καταστάσεις του παρελθόντος της αμερικανικής Ιστορίας.

Η πρώτη ομιλία Τραμπ μετά τις εκλογές

Την πρώτη του επίσημη ομιλία μετά τις εκλογές πραγματοποίησε ο Ντόναλντ Τραμπ λίγο μετά τις 23:00 ώρα Ελλάδας την Παρασκευή (13/11).

Αναφερόμενος στο εμβόλιο για τον νέο κορονοϊό, είπε ότι αναμένει ότι θα είναι διαθέσιμο για όλον τον πληθυσμό τον Απρίλιο. Εκτίμησε επίσης ότι θα δοθεί «πάρα πολύ σύντομα» η έγκριση για τη χρήση του εμβολίου της εταιρείας Pfizer.

Επίσης ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών ανέφερε: «τους τελευταίους εννέα μήνες η κυβέρνησή μου ξεκίνησε μια μεγάλη κινητοποίηση που όμοια της δεν είχαμε δει ποτέ προκειμένου να βρεθεί το εμβόλιο».

Ο Ντόναλντ Τραμπ,αναφέρθηκε και στο θέμα της αύξησης των κρουσμάτων στις ΗΠΑ αναφέροντας ότι αυτό συμβαίνει λόγω των πάρα πολλών τεστ που πραγματοποιούνται καθημερινά σε όλες τις πολιτείες.

Στη συνέχεια, ο Ρεπουμπλικανός, προέβη - σύμφωνα με τις ερμηνείες των αμερικανικών ΜΜΕ - στην πρώτη έμμεση παραδοχή της ήττας του στις αμερικανικές εκλογές από τον Τζο Μπάιντεν λέγοντας. «Η δική μας κυβέρνηση δεν θα προβεί σε lockdown, δεν ξέρω τι θα κάνει... όποιος διοικεί στο μέλλον. Μόνο ο χρόνος θα μας πει. Εμείς πάντως, δεν εγκρίνουμε ένα νέο γενικευμένο lockdown».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός- Κόλαση επί Γης: Στους 40 οι νεκροί σε λίγες ώρες στην Ελλάδα