ΚΟΣΜΟΣ

Εμβόλιο κορονοϊού: Το μήνυμα του Άλμπερτ Μπουρλά για τη συνεργασία με τον Τούρκο της Biontech

Εμβόλιο κορονοϊού: Το μήνυμα του Άλμπερτ Μπουρλά για τη συνεργασία με τον Τούρκο της Biontech

Εμβόλιο κορονοϊού: Ο CEO της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά, μίλησε για τη συνεργασία με τον Τούρκο CEO της Biontech στην έρευνα για το εμβόλιο. Το μήνυμά στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τη Θεσσαλονίκη και το σχόλιο για τα ελληνοτουρκικά.

Στον ραδιοφωνικό σταθμό Cosmos FM 99,5 της Νέας Υόρκης, και στη δημοσιογράφο Χρύσα Αβράμη, μίλησε ο Άλμπερτ Μπουρλά. Ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer αναφέρθηκε στις σχέσεις του με τον ομόλογό του στην Biontech, Ουγούρ Σαχίν και τη σύζυγό του Οζλέμ Τουρέτσι, που όπως είπε παρά τις διαφορές που μπορεί να έχουν τους ενώνει η αγάπη για την επιστήμη.

Μάλιστα, ο CEO της Pfizer αναφέρθηκε και στα ελληνοτουρκικά, ενώ έστειλε μήνυμα και στην πατρίδα του, τη Θεσσαλονίκη, που δοκιμάζεται σκληρά από την έξαρση του δεύτερου κύματος του κορονοϊού. Όπως είπε ο Άλμπερτ Μπουρλά, μέχρι να υπάρξει η άδεια για τον εμβολιασμό των πληθυσμών, όλοι θα πρέπει να τηρούν τα μέτρα και να φορούν τις μάσκες τους.

«Συμβολικά είναι θαυμάσιο που έτυχε ο Ουγούρ να είναι Τούρκος και εγώ Έλληνας και μάλιστα πολύ Έλληνας, καθώς έχω δεσμούς με την χώρα, δεν γεννήθηκα εκτός χώρας. Γεννήθηκα, μεγάλωσα, σπούδασα ερωτεύτηκα, όλοι οι φίλοι μου, οι συγγενείς μου είναι στη χώρα. Ανησυχώ πάρα πολύ με την Τουρκική επιθετικότητα και παρακολουθώ τι γίνεται αυτή την στιγμή στο Αιγαίο, κάτω από το Καστελόριζο», είπε χαρακτηριστικά ο Άλμπερτ Μπουρλά και πρόσθεσε:

«Εγώ είμαι Εβραίος στο θρήσκευμα και ο Ουγούρ Μουσουλμάνος και μάλιστα πολύ πιστός. Αυτό δεν θα μας εμπόδισε καθόλου αγκαλιάσαμε ο ένας τον άλλον και ούτε καν σκεφτήκαμε, το μόνο που είπαμε όταν ξεκινήσαμε να μιλάμε ήταν πως θα είναι ένα θαυμάσιο μήνυμα ένας Έλληνας και ένας Τούρκος να σώσουν τον κόσμο, αν και οι στιγμές που λέγαμε αυτά πριν μήνες, ήταν ένα άπιαστο όνειρο. Νομίζω ότι είναι θαυμάσιο και δείχνει την δύναμη της διαφορετικότητας, όταν άνθρωποι με διαφορετικά background βρίσκονται μεταξύ τους, αλλά και το ότι τελικά υπάρχουν σοβαρότερα θέματα για τον κόσμο, από αυτά που μοιάζουν με διακρατικές διαφορές. Είμαι χαρούμενος που το κάναμε μαζί με τον Ουγούρ, είναι ένας θαυμάσιος άνθρωπος».

Όσο για τη Θεσσαλονίκη, ανέφερε: «Το μήνυμα που στέλνω στους Θεσσαλονικείς είναι να προσέχουν. Υπάρχει φως στο τέλος του τούνελ, τώρα που ξέρουμε πως ένα εμβόλιο είναι αποτελεσματικό, ελπίζω κι άλλα πολλά να αποδειχτούν αποτελεσματικά, αλλά μέχρι να μπορέσουν να έρθουν τα εμβόλια σε αρκετές ποσότητες που θα ελέγξουν τον ιό θα πρέπει να είναι προσεκτικοί, να παρακολουθούν τα μέτρα που συνιστούν οι υγειονομικές αρχές, να φοράνε τις μάσκες τους και θα έρθουν καλύτερες ημέρες συντομότερα, απ ότι φαίνεται τώρα μέσα στη μαυρίλα που ζούμε».

CosmosFM New York · Συνέντευξη του Διευθύνοντος Σύμβουλου της Pfizer κ. Αλβέρτου Μπουρλά στη Χρύσα Αβράμη 11/14/20

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

SMS στο 13033: Αυτοί οι κωδικοί «καταργούνται» μετά τις 9 το βράδυ