ΚΟΣΜΟΣ

7χρονη έκανε χίλιες χημειοθεραπείες και να τι ζήτησε να της στείλουν

7χρονη έκανε χίλιες χημειοθεραπείες και να τι ζήτησε να της στείλουν
Facebook account @zoerayofsunshine

7χρονη μαζεύει κάρτες από κάθε Πολιτεία για να σηματοδοτήσει τη χιλιοστή της χημειοθεραπεία

Ένα επτάχρονο κορίτσι από το Idaho που παλεύει με τον καρκίνο τα τελευταία τρία χρόνια, ήθελε να μετατρέψει την χιλιοστή της χημειοθεραπεία σε γιορτή, ζητώντας από αγνώστους να της στείλουν κάρτες για να της ανεβάσουν την ψυχολογία.

Στην αρχή η μητέρα της ζήτησε από φίλους και γνωστούς στο Facebook να της στείλουν κάρτες, όμως το μήνυμά της έγινε viral και αμέσως η Zoe έλαβε περίπου 500 κάρτες από ανθρώπους του διαδικτύου που ήθελαν να κάνουν την χιλιοστή της χημειοθεραπεία ξεχωριστή.

Η Zoe ήταν μόλις πέντε ετών όταν έπεσε και χτύπησε το κεφάλι της στην παιδική χαρά. Ενώ οι γιατροί έλεγχαν το κορίτσι για τραύματα, ανακάλυψαν έναν όγκο στο μέγεθος μιας μπάλας του pingpog στο κεφάλι της, όπως αποκάλυψε η μητέρα της σε συνέντευξη που έδωσε.

Η Zoe διαγνώστηκε με γλοίωμα του οπτικού νεύρου, έναν σπάνιο και αργά αναπτυσσόμενο όγκο του εγκεφάλου που εμφανίζεται κοντά στο νεύρο που συνδέει το μάτι με τον εγκέφαλο και αναπτύσσεται στο οπτικό νεύρο ή πέριξ αυτού.

Το γλοίωμα είναι όγκος στον εγκέφαλο που αναπτύσσεται από τα νευρογλοιακά κύτταρα, τα οποία σχηματίζουν τον ιστό που περιβάλλει και στηρίζει τα νευρικά κύτταρα στον εγκέφαλο.

Τα γλοιώματα είναι από τους συχνότερους πρωτοπαθείς καρκίνους του εγκεφάλου και εμφανίζουν διάφορους βαθμούς κακοήθειας. Συνήθως αναφέρονται ως χαμηλής κακοήθειας ή υψηλής κακοήθειας γλοιώματα, ανάλογα με τη δυναμική αύξησης του μεγέθους και την επιθετικότητα του όγκου.

Λόγω του σημείου που βρίσκεται ο όγκος, είναι αδύνατη η αφαίρεσή του με κάποια χειρουργική επέμβαση, έτσι η Zoe, που ήδη αντιμετωπίζει μερική απώλεια όρασης, άρχισε τις χημειοθεραπείες στα τέλη του 2017 προσπαθώντας να συρρικνωθεί αυτός ο όγκος.

Η επτάχρονη έχει κάνει τρεις διαφορετικούς τύπους χημειοθεραπείας τα τελευταία τρία χρόνια και θα συνεχίσει τις χημειοθεραπείες καθ' όλη τη διάρκεια της παιδικής της ηλικίας, όπως αναφέρει η γιατρός της Eugenia Chang.

Στις 12 Νοεμβρίου και έχοντας κάνει τη χιλιοστή της χημειοθεραπεία οι γονείς της ανακοίνωσαν στο Facebook ότι ο όγκος συρρικνώθηκε μεταξύ 10 & 20%.