ΚΟΣΜΟΣ

Εμβόλιο Pfizer: Αμέσως μετά την έγκριση ξεκινά η διανομή - Έχουν παραχθεί πάνω από 20 εκατ. δόσεις

Εμβόλιο Pfizer: Αμέσως μετά την έγκριση ξεκινά η διανομή - Έχουν παραχθεί πάνω από 20 εκατ. δόσεις
AP PHOTOS

Εμβόλιο - Κορονοϊός: Ο επικεφαλής της φαρμακοβιομηχανίας Pfizer δήλωσε ότι έχουν ήδη παραχθεί πάνω από 20 εκατ. δόσεις του εμβολίου

Καμία καθυστέρηση δεν θα υπάρξει αμέσως μετά την έγκριση του εμβολίου της Pfizer, αφού θα είναι ζήτημα ωρών να αρχίσει η διανομή.

Αυτό αποκάλυψε ο επικεφαλής του φαρμακευτικού κολοσσού Pfizer σε συνέντευξή του στο Sky news, προσθέτοντας ότι ήδη έχουν παραχθεί πάνω από 20 εκατομμύρια δόσεις και η παραγωγή συνεχίζεται.

Η Pfizer είναι έτοιμη να στείλει δόσεις του εμβολίου COVID-19 «εντός ωρών» από τη λήψη της επίσημης έγκρισης, σύμφωνα με όσα είπε στο Sky News ο CEO της εταιρείας, Άλμπερτ Μπουρλά.

Ο Μπουρλά δήλωσε ότι η εταιρεία του θα υποβάλει αίτηση για άδεια από τις ρυθμιστικές αρχές σε όλο τον κόσμο «πολύ, πολύ σύντομα - μέσα σε λίγες μέρες» και θα ξεκινήσει άμεσα να στέλνει τις πρώτες από τις 20 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου που έχουν ήδη γίνει.

Ο Μπουρλά ανέφερε στο Sky News ότι οι δόσεις θα αποστέλλονται σε χώρες μόλις το επιτρέψουν οι υγειονομικές ρυθμιστικές αρχές, αυξάνοντας την πιθανότητα «για ρύθμιση της κατάστασης», αλλά είπε ότι ο κόσμος θα πρέπει να είναι «υπομονετικός» επειδή η ζήτηση θα ξεπεράσει την προσφορά.

«Το φως είναι πραγματικό - υπάρχει φως στο τέλος του τούνελ», είπε.

«Πιστεύω ότι το δεύτερο μισό του 2021 θα είναι μια πολύ διαφορετική εμπειρία για πολλούς από εμάς».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Ερντογάν: Σχεδιάζει χτύπημα κατά της Ελλάδας; Πανέτοιμες οι Ένοπλες Δυνάμεις - «Ξυπνούν» οι σύμμαχοι