ΚΟΣΜΟΣ

Εκλογές ΗΠΑ: Ο Πούτιν δεν αναγνωρίζει ακόμα σαν νικητή τον Μπάιντεν

Εκλογές ΗΠΑ: Ο Πούτιν δεν αναγνωρίζει ακόμα σαν νικητή τον Μπάιντεν
AP Images

Εκλογές ΗΠΑ: Στάση αναμονής τηρεί ο Βλάντιμιρ Πούτιν σχετικά με το τελικό αποτέλεσμα, τονίζοντας πως θα συνεργαστεί με τον νικητή των εκλογών, όταν αυτός θα γίνει οριστικά γνωστός και θα τελειώσει οποιαδήποτε νομική διαδικασία εκκρεμεί.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα ότι είναι έτοιμος να εργαστεί με οποιονδήποτε Αμερικανό ηγέτη και θα συγχαρεί όποιον αναδειχθεί σε νικητή των αμερικανικών προεδρικών εκλογών, μόλις ολοκληρωθούν όλες οι νομικές τυπικές διαδικασίες, μεταδίδουν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

«Θα εργαστούμε με οποιονδήποτε έχει την εμπιστοσύνη του αμερικανικού λαού», είπε ο Βλαντίμιρ Πούτιν στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο.

Όμως, ο νικητής πρέπει να ανακηρυχθεί είτε από το αντίπαλο κόμμα, που θα πρέπει να αναγνωρίσει τη νίκη των αντιπάλων τους, είτε αφότου τα τελικά αποτελέσματα των εκλογών επιβεβαιωθούν με νομικό, νόμιμο τρόπο, επισήμανε ο Πούτιν.

Οι δηλώσεις αυτές ακολουθούν προηγούμενα σχόλια του Κρεμλίνου ότι θα περιμένει για τα επίσημα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ, προτού σχολιάσει το αποτέλεσμά τους.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: «Κλειδώνει» η παράτασή του - Πώς θα γιορτάσουμε τα Χριστούγεννα