ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ - Εκλογές 2020: Το Μίσιγκαν επικύρωσε τη νίκη του Δημοκρατικού Τζο Μπάιντεν

ΗΠΑ - Εκλογές 2020: Το Μίσιγκαν επικύρωσε τη νίκη του Δημοκρατικού Τζο Μπάιντεν

Η νίκη του Τζο Μπάιντεν στην Πολιτεία του Μίσιγκαν επικυρώθηκε και επίσημα απόψε, από την Πολιτειακή Επιτροπή των Ψηφολεκτών.

Η συνεδρίαση της Επιτροπής, στην οποία μετέχουν δύο Ρεπουμπλικάνοι και δύο Δημοκρατικοί, μεταδόθηκε μέσω του διαδικτύου.

Τραμπ: Άσκησε έφεση για να μην επικυρωθεί το αποτέλεσμα στην Πενσυλβάνια

Η εκστρατεία επανεκλογής του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ άσκησε χθες έφεση κατά ενός τμήματος της δικαστικής απόφασης, που άνοιξε το δρόμο στην κρίσιμη πολιτεία της Πενσυλβάνια για την επικύρωση της νίκης του εκλεγμένου προέδρου Τζο Μπάιντεν στις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.

Καταθέτοντας τα δικαστικά έγγραφα, η εκστρατεία επανεκλογής ζήτησε από εφετείο να εξετάσει μία απόφαση που έλαβε ο δικαστής Μάθιου Μπραν.

Η εκστρατεία επανεκλογής του Τραμπ είχε καταθέσει δικαστική αγωγή νωρίτερα μέσα στο μήνα, ζητώντας από τον Μπραν να εμποδίσει την αναφερόμενη πολιτεία να επικυρώσει το εκλογικό αποτέλεσμα.

Η απόφαση του Μπραν έγινε γνωστή το Σάββατο, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Ο δικαστής αποφάνθηκε πως η υπόθεση είναι βασισμένη σε «αστήρικτα νομικά επιχειρήματα» και «αναπόδεικτες κατηγορίες».

Προκειμένου ο Τραμπ να κρατήσει ζωντανή την ελπίδα για ανατροπή του αποτελέσματος των προεδρικών εκλογών της 3ης Νοεμβρίου, ο ίδιος χρειάζεται την αλλαγή του εκλογικού αποτελέσματος στην Πενσυλβάνια, η οποία αναμένεται να επικυρώσει σήμερα το εκλογικό αποτέλεσμά της.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός – Lockdown: Γιατί δεν θα ανοίξει τίποτα μέχρι την Πρωτοχρονιά