ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός: Η Βρετανία δίνει το «πράσινο» φως στο εμβόλιο της Pfizer

Κορονοϊός: Η Βρετανία δίνει το «πράσινο» φως στο εμβόλιο της Pfizer
AP

Ραγδαίες οι εξελίξεις αναφορικά με το εμβόλιο της αμερικανικής εταιρείας - Αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα στην Μεγάλη Βρετανία

Έγκριση στην κυκλοφορία του εμβολίου της Pfizer στην χώρα αναμένεται να δώσουν πολύ σύντομα και συγκεκριμένα την επόμενη εβδομάδα οι Αρχές της Μεγάλης Βρετανίας, σύμφωνα με τους Financial Times.

Σημειώνεται ότι η Μεγάλη Βρετανία δεν βρίσκεται πλέον στην Ευρωπαϊκή Ένωσή. Αυτό σημαίνει ότι οι Αρχές της χώρας, μπορούν να δώσουν όποτε αυτές κρίνουν το «πράσινο» φως για την κυκλοφορία του εμβολίου, χωρίς να περιμένουν έγκριση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων.

Από τη στιγμή που αυτό γίνει οι παραδόσεις θα μπορούσαν να ξεκινήσουν άμεσα, ενώ ο εμβολιασμός του πληθυσμού είναι πιθανό να ξεκινήσει και τις επόμενες ημέρες. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι Financial Times, «από τη στιγμή που θα δοθεί η έγκριση, οι παραδόσεις του εμβολίου θα μπορούσαν να ξεκινήσουν μέσα σε λίγες ώρες».

Εμβολιασμός πληθυσμού ακόμα και στις 7 Δεκέμβρη

Σύμφωνα με τη διοίκηση του NHS, τα νοσοκομεία της Αγγλίας θα μπορούσαν να παραλάβουν τις πρώτες προμήθειες εμβολίων της Pfizer, έως τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου, καθώς η έγκριση του εμβολίου αναμένεται να δοθεί μέσα στις επόμενες ημέρες.

Το κυβερνητικό σχέδιο, προβλέπει πως αρχικά μόνο το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό θα είναι αυτό που θα εμβολιαστεί. «Στο αέρα» μένουν με αυτόν τον τρόπο, όσοι ηλικιωμένοι ζουν σε μονάδες φροντίδας, γεγονός που προκάλεσε αντιδράσεις στις τάξεις των επικεφαλής σε δομές φροντίδας, οι οποίοι δηλώνουν πως, αν πράγματι συμβεί κάτι τέτοιο, θα πρόκειται για μία «προδοσία».

Όπως αναφέρει ο «Guardian», η φύση του εμβολίου της Pfizer είναι αυτή που οδηγεί σε αναπροσαρμογή της σειράς προτεραιότητας. Η χημική σύνθεση του συγκεκριμένου εμβολίου απαιτεί, όπως υποστηρίζουν οι ειδικοί, να υφίσταται περιορισμένο αριθμό μετακινήσεων. Ως εκ τούτου, δεν μπορεί να μεταφερθεί από τους γιατρούς στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων ή στα σπίτια αυτών.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης από Θεσσαλονίκη: Διαφορετικά τα φετινά Χριστούγεννα - Πολύ δύσκολες οι επόμενες εβδομάδες